Flot DAPIRACE.

Så flot vejr tror jeg ikke vi tidligere har kunnet sidde i, når vi har ventet på duerne i Dapirace. Vejret var endnu varmere syd for Hamburg, så varmt, at man havde aflyst weekendens flyvninger i Tyskland, Holland og Belgien. Af den grund havde man valgt at afkorte finaleflyvningen med 50 km, så duerne nu skulle klare 350 km.

Det blev en varm tur for dem, og hjemkomsterne kom også til at bære præg af det. De første duer kom med en fart på 1080 mpm, og med jævne mellemrum kom små flokke. Jeg vil tro, at de første 150 duer kom på denne måde. Derefter kom duerne mere to eller én. Der blev også længere mellemrum på hjemkomsterne. Jeg vil tro, at de duer, der kom senere havde været nede for at drikke. På den måde nåede der at komme 306 duer inden mørkets frembrud, og her i dag er de forsat med at komme sådan. Her ved middagstid er der kommet over 500 duer.

Det var noget anderledes vejr for duerne, end de har været vant til under træningerne. Ved hjemkomsten så de nu ikke ud til at være ødelagt af vejret. De 12 første var udstillet i teltet efter hjemkomsten, og de så rigtig godt ud.

Det Norske Landsfjernsyn var til stede med et hold, som optog alt spændende lige fra fredag, hvor duerne blev klargjort til afsendelse. Der var også rigtig mange norske duevenner til stede, og det var nok også disse, de var mest interesseret i at fotografere. Derfor var det også helt perfekt, at vinderduen kom fra Norge. Der var en superstemning, som naturligvis var helt guf for tv holdet.

Det var helt igennem et super arrangement, som gjorde stor reklame ud over landets grænser, og det var meget dejligt at være deltager i. Godt gået DAPIRACE.

Podiet:

Bjarte Alvær, Norge

Markus Söllner, Tyskland

”Danmark/Absalon” 02, Danmark.

Herefter fulgte duer fra Holland, Italien, Belgien, Tyskland, Polen og naturligvis mange fra Norge og Danmark.

I får lige nogle stemningsbilleder:

IMG_3278

IMG_3279

IMG_3282

Den norske vinderdue.

IMG_3287

Charmerende og festlig præmieoverraskelse

IMG_3291

Når det er norsk, så er det med champagne.

HJ.