Flot flyve vejr på lørdag.

Endelig er det blevet lidt duevenligt. I den her uge har vi kunnet træne uden problemer hver dag. Jeg havde været ude med duerne 8 gange, inden det meget dårlige trænings vejr indfandt sig. 6 gange i denne uge har jeg trænet 80 km.

Jeg tror, at de fleste andre i min sektion er klar til kamp på lørdag. Nordjyderne kan så glæde sig over godt trænings vejr. De starter først sæsonen i næste uge. Lad os så håbe vejret holder. Vi måtte jo aflyse den første kapflyvning sidste lørdag. Det var godt, vi gjorde det.

Træningsperioden har været noget af en øjenåbner for mig. Vi har ét-års, som har været kapfløjet som unger, men også nogle, som ikke har været det. De sidste har haft en svær start, og kun én af dem har gjort sig klar til start på lørdag. De øvrige har ikke været sikre nok i at gå med flokken hjem, men kommet haltende op til flere timer efter. De er der alle endnu, men nu må de fremover vise, at de fortjener at få debut på en kapflyvning.

Der er én helt speciel imellem. En blå han, der som unge nægtede at forlade tagryggen i flere måneder. Den blev derfor slet ikke trænet, men jeg manglede hanner at sætte på flyveslaget, så den fik en rede. Nu flyver den gevaldigt rundt, men de første par gange, den var med på træning, kom den først tidligt næste morgen. Efter noget hvil har den igen prøvet at være med, og nu kommer den på dagen. Det er en flot han, og jeg husker helt tilbage til 1999, hvor jeg ligeledes havde en bb. han af samme familie, som gjorde nøjagtigt det samme. Den kom helt hen i midten af ét-års sæsonen, før den fandt ud af, hvad det drejede sig om. Derfra så den sig aldrig tilbage, og blev som toårs 1. es. due i landet.  Han var nationalvinder på den flyvning fra Soltau, hvor hele landet var sluppet samtidig. 5.250 duer. Er det noget vi mangler i dag? Den var også 4 gange sektionsvinder. – Skulle det ske igen med den nye han, så…Men, jeg tror nu ikke rigtigt på det.

Det er imidlertid her i starten, at vores små drømme skal være til stede. Allerede i morgen kan nogen af dem være knust. Men på med vanten, nå ja, solskærmen – Vi sender alle med undtagelse af de her omtalte ét-års og så 162 Regionsvinder sidste år fra Würzburg. Den er jo vingeskadet fra efteråret, og kommer nok ikke til flyvning mere. Vores topstjerne ”1201” – 1. es-due i sektionen sidste år er ikke i hopla, hun har været lidt bagefter på de to sidste træninger på 80 km.

Det bliver formentlig sydøstlig vind og flot vejr til vores flyvning fra Quickborn – 207 km. Til os.

Go’ vind til alle, der flyver kap i morgen.

HJ.