Flot flyveweekend.

På trods af smådårlige vejrudsigter, fik vi virkelig klasseflyvninger. Vejret så dystert ud både i Nordtyskland og Sønderjylland, men løsladerne fandt en vej, og det var godt arbejde. Derfor ”Ugens Rose” til løsladerne, ikke mindst de, der slipper i sektionerne.

Der var to store oplevelser. Endelig fik vi en landsflyvning, som i de gode gamle dage, eller endnu bedre. Da endelig duerne begyndte at komme, var det faktisk tættere end på en mellemdistanceflyvning. Der var kun 12 mpm mellem den første og nr. 5 og dertil en god spredning i landet. De fem bedste var:

Rune Rasmussen 225 med 1021 mpm.

Peter Andersen 097 med 1013 mpm.

Morten Jensen 190 med 1011 mpm.

Peter Mortensen 164 med 1010 mpm.

Brian Juhlsgaard 190 med 1009 mpm.

Tillykke til alle fem og naturligvis særligt til Rune Rasmussen, som sender københavnerflaget til tops.

I 227 fik vi også årets første sektionsvinder i DdB. Kaj Jeppesen vågnede endelig til dåd og vandt.

Stort tillykke, Kaj og Lisbeth.

Mellemdistance og langflyvningerne blev også en flot forestilling. Göttingen blev brugt som mellemdistance for Region Syd og langdistance for Region Nord. De blev løsladt sammen, og det gav virkelig en flot spredning på resultaterne. En pæn vestenvind gav naturligvis de hurtigste duer i sektionernes østside, men duerne fra vestsiden fulgte godt med. Lad os få nogle flere store og brede slip.

Vores langflyvning var fra Würzburg – 658 km til Viuf. Den klarede duerne også flot. Regionsvinderne i syd landede begge på Fyn. Et superflot resultat, som fynboerne slet ikke tror på kan lade sig gøre. Men brede og større slip er åbenbart lige sagen for dem. Mellemdistancen blev vundet af Th. & P. Pedersen i Svendborg med 1503 mpm. Langflyvningen af Team Eriksson i 220, Odense. Stort tillykke til Jer.

I nord var det Brian Dalsgaard 224 fra Göttingen og John E Sørensen 142 fra Henstedt. Også stort tillykke til Jer.

Sjællænder havde en virkelig herreflyvning fra Ludvika på langdistancen. Duerne blev først løsladt søndag, og det blev en virkelig tandtrækker.

I vores sektion 32 gik begge vinderne til Als, John Korsholm og Ivan Hansen.

I min rundgang i resultatlisterne fandt jeg flere rigtig gode resultater. Nogle af dem synes jeg skal fremhæves her. Jønne & Hans 156 vinder begge flyvninger i sektion 42, og i sektion 41 er der også dobbeltsejr til Jan & Brian i Lunderskov. Peter Andersen er med to sektionsvindere bedre med denne gang. Mogens Hjelmager, Skive vinder igen og igen på mellemdistancen, og Tommy Gydesen i 055 har atter topresultater på alle flyvningerne. Det er virkelig flotte resultater, som skal have min store anerkendelse.

Vores duer fik også taget lidt revanche i forhold til sidste lørdag. På begge sektionsflyvninger var de med helt i top og på DdB-flyvningerne var det også fornuftigt, bl.a. med to ét-års hunner fra Göttingen. Vi havde håbet lidt på ”Lego Star Wards” fra Baden-Baden, men han aflagde lidt rigelig med stop undervejs og ankom først søndag eftermiddag. Ellers var alle vores duer hjemme sidst på eftermiddagen om lørdagen.

Hvad mon vejret bliver på lørdag?

HJ.