Flot vejr på lørdag?

Det lover de i øjeblikket, men det skal vi nok ikke helt regne med, for metrologerne har meget svært ved at styre vejrudsigterne i øjeblikket. Derfor afviklede vi kapflyvninger både fredag, lørdag og søndag i denne weekend.

Det var bøvlet på mange områder. Løsladerne var presset i en grad, der krævede hård på brystet. Jeg fornemmer, de fik opgaven løst på bedste vis. I Jylland og ikke mindst de flyvninger, som skulle starte i Tyskland, var tålmodighed og mod de vise ord. Den var svær fra både Henstedt og Celle. Man havde stor medlidenhed med Anders Brøbech, der havde fået en næse for sidste uges slip i Soltau, Tja! Jeg husker mange løsladelser, der har været meget ringere. Der var heller ikke mange, som troede på slip om lørdagen i Celle, men vejret artede sig positivt, og Anders skal have ros for tålmodighed og mod. Vi fik nogle gode flyvninger.

I Region øst skulle de flyve fra Jønkøping. De valgte at gøre det fredag. Det blev en særdeles solid opgave for de sjællandske duer. Poul Erik Meulengracht blev regionsvinder på sport med 1147 mpm. På den åbne var det Erik Henriksen, 059 med 1088 mpm. Flotte præstationer. De må have duer med stor sejhed og vilje.

I det jyske fandt jeg også præstationer, som er værd at nævne. I nord fløj man fra Henstedt, og her finder jeg de fem først i sektion 63 til Finn Nielsen 0189. Han har fløjet formidabelt i hele opstarten. Det var på den åbne. Hos Ulla & Jan Rønn lander de 3 første i sektion 62, og i sektion 61 lander de tre første hos en forholdsvis ny mand i sporten, Morten Jensen 0190. Han havde i øvrigt kun 8 duer til start. Flot! Flot! Regionsvinderen lander i Sæby hos Allan Svendsen.

I syd fra Celle stjæler Meldgaard & Jeppesen hele opmærksomheden. Som det vestligste slag i sektion 32 vinder de med hele 7 duer, som også alle kan smykke sig som Regionsvindere. Det er så flot en præstation, at de helt klart skal have ”UGENS ROSE” – Til lykke med det, drenge.

På sportsflyvningerne lander regionsvinderen i syd hos Michael & Teddy i Odense. I sektion 32 har Johnny Plath på Broager de to første. I sektion 41 lander de to bedste hos næsten suveræne Lars F Hansen 111, og det bliver ikke mindre flot af, at de to næste lander hos farmand HC Hansen 111.

I nord lander de to første i sektion 60 hos Lauge Bak i Skive, mens regionsvinderen lander hos Bent Andersen i sektion 53.

Men der var mange flere toppræstationer. Vi er virkelig kommet i gang, herligt.

I vores egen have gik det også ganske pænt.  På sportsflyvningen fik vi en ét års ind som nr. 10, og når vi så også kan se, at der ikke var nogen nord for os, der var hurtigere, så er vi meget glade for den præstation. På den åbne havde vi kun sendt 2 duer, men holder skindet på næsen med en foreningsvinder. Vi fløj sektionsflyvninger om søndagen, og der havde vi flere duer i top 10, både sport og åben.

Skal vi ikke håbe på, at det bliver dejligt at være i haven næste lørdag.

HJ.