Flot weekend i Brædstrup.

Der var først og fremmest rigtig mange mennesker både fredag og lørdag. Det var dejligt at være med til, og især fordi man kunne frygte, at deltagerantallet ville vige. Det var heldigvis ikke tilfældet, tværtom.

Først var der en rigtig god fredag aften, hvor en veloplagt G.J. Beute fra Holland fortalte om sit duehold, og hvordan han vurderer en due. Det var spændende at høre på. Han kom dog ind på forskellen mellem en udstillingsdue og en flyver. Det var på emnet duens ryg. Havde han sagt det her i Danmark for tredive år siden, så ville det være korrekt, men ikke i dag. Jeg synes, de danske dommere er dygtige og ikke bare honorerer de brede rygge. Chr. Hansen var også kommet på arbejde med at styre hans ivrighed, det gik nu fint. – Auktionen var også med rimelig gode priser. Det var også tilfældet lørdag. Det sociale med en i år vellykket spisning er dog fredagens store force. Godt, det er kommet på fode.

Repmøde 2016 004

Lørdag var både gange og sale nærmest propfulde. Det var bare fint. Der kunne købes billige hollandske duer i den lange gang, og inde i den store sal lidt dyrere danske, nærmest i alle aldre. Bodernes antal er stigende. Selv en bod med et polsk oneloftslag var til stede for at sælge billetter. Jeg tror ikke, de fik solgt så mange, men de gjorde en god indsats, især med en meget flot ung dame i front som sælger.

Repmøde 2016 007

Udstillingen var som sædvanlig meget flot, og der var rigtig flotte duer at beskue, ikke mindst i flyveklasserne, hvor flyvepræmier også tæller med. Jeg lagde især mærke til to brødre fra Sv. Aage Lauridsen i Vejen. De var meget flotte. Den ene endda med ærespræmie, men deres liste at topplaceringer var imponerende. Så lagde jeg også mærke til, at min gamle forening, 055, vandt holdkonkurrencen.

Repmøde 2016 017

Dette billede har en dårlig kvalitet, men det viser vores folk fra sektion 32 på scenen. Lisbeth Og Kaj Jeppesen med den flotte vase fra Herbots, Henrik Meldgaard og Holger Wittke.

Repræsentantskabsmødet var med flere repræsentanter, end de foregående år. Præmieuddelingen på scenen var sædvanen meget flot. Vores formand er god til at skabe en meget værdig uddeling. Jeg vil ikke komme ind på de forskellige beslutninger. Bjarne Borresen har allerede kort efter mødet et beslutningsreferat på DdBs hjemmeside. Det er en fin gestus overfor de medlemmer som ikke har været til stede.

Fra mødet vil jeg dog stærkt rose Jørn Hedensted fra 183 i Vejle. Han havde lavet en opgørelse over hjemkomsterne i Region Syd på de første af DdB – flyvningerne i sommer. Det var godt lige at få fakta på bordet. Derefter kæmpede han bravt for at få fredagsmuligheden ind i løsladelserne. Helt ufatteligt gik HB stædigt imod den mulighed. Det gjorde virkeligt ondt på os i sommer, men hvad værre er, så får vi næsten skylden for et pænt underskud i DdB – kassen. Formanden kan slet ikke lide os i sektion 32. Vi skal nok til sommer komme med vores duer til DdB-flyvningerne, men i sommers var mange skræmte efter de løsladelser, der havde fundet sted. Jørn Hedensted fik dog vedtaget, at HB bemyndiges til at bruge fredag i nødsfald, så vi imødeser den ny sæson med lidt mindre frygt i sindet. For os var formandens holdning særdeles skuffende, og så bruger han ellers tit ordet sammenhængskraft i DdB.

Mødet sluttede med nogle gode vits fra den ene dirigent og formanden. – God stemning.

Repmøde 2016 008

Der var travlhed i boderne og ikke mindst hos Finn i MVL-boden. De fik også solgt rigtig mange billetter til Dapirace

Hj.