Flyvske flyvninger.

Det gik igen meget stærkt. Lige fra morgenstunden blev vi underholdt med særdeles flotte afslutninger, når duer kom styrtdykkende fra stor højde til landing på slaget. Selvfølgelig var der duer, som kom til at flyve for langt, men denne gang ikke så udbredt som de to foregående weekend. De er nok ved at vænne sig til disse mere eller mindre medvindsflyvninger, og de stærke slag er også ved at bide sig fast i toppen. Der var heller ikke så meget vand til duerne på vejen hjem – altså i luften. Gad vide, hvordan det vil gå, hvis vi på lørdag skulle gå hen og få en varm nordøstlig vind, så vil duerne blive glade for vandet på jorden.

Landsflyvningen blev mere normal denne gang. Landsvinderen landede på Fyn hos Preben N. Jensen med over 120 km. i timen. Dog tæt forfulgt af Team Knudsen i Ringsted. Stort til lykke til de to.

Region Syd havde langflyvning fra Würzburg og her landede den hurtigste due i Skanderborg hos VIMS Brøbech med lidt over 1500 mpm. På mellemdistancen fra Göttingen landede regionsvinderen hos Lærke Eriksson i Odense. Stort til lykke også til jer. De brede slip gav igen pæne hastigheder i den vestlige side af regionerne.

I vores sektion gik sejren fra Baden-Baden til Poul Mc. Burnie i Egernsund. Fra Würzburg til N&P Rieder i Aabenraa. På mellemdistancen til Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa. Det er temmelig stærkt, at Aabenraa, som den vestligste by i vores sektion fører sig så flot frem.

Bedst i vores sektion var dog Kaj & Michael, 036, Kolding. De var toer på landsflyvningen, det samme på langflyvningen og nr. 5 på mellemdistancen. Meget flotte resultater, og stort til lykke med det. I 053, Aalborg finder jeg dog særdeles flotte resultater hos Brian Jensen, der bliver to på landsflyvningen, to på mellemdistancen og 1 på langdistancen. Disse resultater må have ugens rose og tillykke med det, Brian.

Her i haven hos Bodil og jeg var det skønt at se duer komme hjem næsten hele dagen. Vores efterhånden trofaste langflyverdue, ”224” kom til morgenkaffen, som nr. 11 i sektionen. Det er lidt ringere end sidste gang, da blev han nr. 7 i sektionen. Sidste år på samme station blev han nr. 2 i sektionen. Jeg håber ikke, han er for nedadgående. Det vil vise sig næste gang, vi flyver landsflyvning. Han er i øvrigt barnebarn af ”255”. Mellemdistancen fra Göttingen var vores dårligste med 31 – 32 – 46- 49 og 52 i sektionen. En trøst måske, at vores første var en ét-års efter ”Line”. Det gik bedre på langflyvningen, hvor 484 igen var først med 246 ”Mr. Limburg” tæt efter. De blev 5 og 10 i sektionen. På vores to sektionsflyvninger måtte vi neje os – ikke uvant – for de sydlige foreninger. Hos os var det dog en stor glæde, at de ét-års duer virkelig satte sig igennem, nu skal de i gang med DdB-flyvninger. På 4-duersflyvningen genkendte vi vores gamle tophan 1111 ”Etteren”. Han var også rigtig godt med i sidste uge og ligner nu igen en hel million efter to års nedbrud, fremkaldt af den katastrofale flyvning fra Soltau i 2009.

OBS! Brevduernes værste fjende er på vej ind i haverne.  Dræbersneglen elsker fugtigt vejr, og de medbringer masser af colibakterier samt andre for vores unger meget farlige bakterier og virusser. (ungesygen). Hold ungerne fra græsplænen, saml dræberne sammen og afliv dem – hver dag. Vi har her til morgen samlet 30 stk. Vi kommer normalt op på ca. 1000 stk. om året.

HJ.