Første træninger.

Så kom også vi i gang. Både hanner og hunner har fløjet rigtigt meget, så vægten var i orden. Det hjælper også gevaldigt, at de udelukkende er blevet fodret med GERRY PLUS m. sorte majs.

En forglemmelse fra min side gav dog en mærkværdig start. Jeg lader altid hunnerne løbe ad gangen hen til flyveslagene. De ét års var dog ikke lige klar på det, men så måtte jeg jo hjælpe dem. Jeg åbnede dørene ind til hannerne. Det kunne hunnerne slet ikke klare, og der blev den helt store forvirring med, hvor de skulle ind. Jeg kom pludselig i tanke om, at hunnerne fra de to slag slet ikke havde været ude sammen. Det betød en forsinkelse på et par dage, for det måtte bringes i orden først. Dagen efter åbnede jeg for begge slag samtidigt og med fri udflyvning, så håbede jeg på, at hunnerne kunne klare det, når der var rum og god tid. Kun en hun kunne ikke, så derfor måtte jeg prøve næste dag med, men nu er det i orden.

Næste dag kørte jeg først med hunnerne, og de fandt fint ind i den rigtige rede, derefter hannerne, og det gik også fint. Det var begge på syv km.

I går på samme måde, men på 12 km. I dag er Bodil så af sted med både hanner og hunner på 15 km. Hunnerne kommer først ud og 10 min. efter hannerne. Hvis alt går vel, så er det i morgen 25 km. på samme måde, og søndag ud på 40 km.

De første træninger er altid meget spændende. Hunner er kommet fint samlet hver gang, mens der manglede en han i en times tid i går. Den er dog med igen i dag.

Så er det efterfølgende spændende, hvad vi får lov til fremover.

 

Sidste søndag havde jeg held til at købe et par af duerne fra Ivo Renders via M&C. Ivo har fløjet helt i top til De belgiske Mesterskaber i flere år, og jeg ved at flere slag her hjemme har haft stor succes med disse duer. Det er duer, der også begår sig flot på langflyvninger. Duerne var specielt udvalgte, nok med støtte fra Lemmens.

Super hun, som jeg måtte have. Hun hev også hårdt i læderet. Det er nem lig en datter af noget nyt, som er sat ind på den gamle linje omkring HET SPROETJE. Den nye linje hedder “PIEP”, og faderen til hunnen her hedder “WITPEN PIEP” Disse duer har fløjet helt ustyrligt med topresultater på flyvninger og es due lister. Min hun her har således 6 plac. i 10 %. Min mening var og er, at hun skal sættes ind på en søn af “NEW KANNIBAAL”. Det bliver guf. Her i år skal hun dog være sammen med hannen nedenunder, som jeg også blev lidt fanget af.

Han er søn på den gamle super kapflyver og avler “HET SPROETJE”. Hun er fra 09 og ved at løbe tør for æg. Faderen er også én af de gamle topavlere “INSANITY 134”

Jeg tror de snart får æg sammen.

Så til noget helt andet. En lille opgave til Mark Skovbo:

Den blåbåndede er ikke Van Den Bulck, men så kommer spørgsmålet: Hvor mange rødbåndede og hvor mange rødtavlede er der i flokken?

 

Så er vores træning også ved at være ovre, men det har været drøjt. Jeg ventede dem på omkring et kvarter – 20 min., men der kom ingen, jeg opdagede også, at vinden var slået om i øst, og så var forklaringen der. Efter en halv time kom min gamle langflyverhun solo. Hunnerne var sluppet først, og i de næste 10 min. kom der tre samlet Herefter var det stort set slut med at komme sammen. Det blev énslip de næste to timer for både hanner og hunner. Alle er imidlertid kommet med undtagelse af en hun, som sidste år, som unge,  opholdt sig nede hos Torkild Thomsen i Haderslev.

De kommer af sted igen i morgen, men til samme station. De skal lige vise, at de kan komme samlet hjem derfra, inden afstanden øges.

HJ.