Første weekend med regulær østenvind-av!

Vi ved det. Når varmen sætter ind i forbindelse med østenvind, så skal løsladelsen være så tidligt, som muligt, og det skete faktisk til fulde i går. – Godt løsladere.

Duerne kom også fint, om end de tabte fart, jo længere de skulle flyve. Det er forudsigelig og blev også klart demonstreret. Vi ved også at disse vejrforhold i starten af sæsonen giver en forholdsvis lang hale, hvor duerne bruger hele dagen, og for nogle også næste dag, til at komme hjem.

Min forening indleverede duerne fredag aften i 055 “Vejle”. Vores klubhus ligger tæt op ad Kolding Stadion, og Kolding trækker i øjeblikket en del tilskuer til deres kampe i 1. division, og når de afvikler kampe fredag aften, så kan sektionens lastbil ikke komme ned til klubhuset efter duerne. Det kan lade sig gøre, fordi Vejle ( sektion 33) deltager på vores sektionsflyvninger.

Det blev en meget hyggelig aften med fælles afkrydsningskonkurrence, kage/kaffe, lotteri og udveksling af mange gode synspunkter og mange gamle historier. – Kolding spiller også hjemme næste fredag aften, så vi smutter atter til Vejle.

Jeg havde besluttet mig for atter at drage over til Michael Th. for at opleve hjemkomsterne. Vores løslader havde sluppet duerne 5.45 og 6.15. – Godt set af ham, men jeg fik dog morgenkaffen lidt galt i halsen, da jeg pludselig på computeren kunne se Team Meldgaards duer vrimle hjem på den første flyvning, “sportsflyvningen”. Jeg nåede dog over til Michael – 9 km. Cheftræner Søren kom stort set samtidigt med mig, og da duerne tabte i fart op fra Aabenraa, så kunne vi også nå at få en øl og cola i hånden, og så var vi klar.

Tæt ved haven ligger der et større ridecenter, og på den anden side af havens hæk i den sydlige side ligger der en sti, hvor folk kan gå med hest eller uden, og lige netop i går blev der afholdt et stort stævne i ridecenteret. Der kom hele tiden hovedsagelig små eller større ridedamer forbi, og det redede nok lidt af vores formiddag, for det var lidt irriterende at opleve, hvor meget duerne tabte i fart op fra Aabenraa. Michael havde ellers det samme hold med, som i sidste uge, hvor de gjorde det fremragende. – Endelig kom den første, men ind direkte fra vest. Det var topduen “Bulck ægget” (avlet hos mig i Viuf, hvis I skulle have glemt det.) Den blev dog nr. 2 i Kolding/Vejle området kun slået af et familiemedlem hos vores foreningskammerat Arne Kjergaard, som har slag 20 km. syd for Michael. – Arne blev nr. 22  og Michael nr. 25 i sektionen, hvor Team Meldgaard optog de 5 første pladser. –  I Vejle var hastigheden faldet endnu mere, – Tommy Gydesen vandt dog – nærmest sædvanen tro, begge flyvninger der. Michaels 6 “sportsduer” var dog ret hurtigt hjemme, så vi kunne gøre klar til den åbne flyvning.

Team Meldgaard havde allerede sat et næsten terroriserende stempel på flyvningen. Deres første duer fløj 1440 mpm. og de 26 første duer var landet på slaget i Aabenraa. – Vi blev ret hurtigt enige om at hastighedstabet op til haven i Herslev kunne blive voldsomt. I nordøstlig vind har Michael ikke de bedste betingelser med sin østlige beliggenhed i vores område, men vi havde heldigvis stadig mange ridedamer at holde øje med, men lige netop, som hastighedstabet oversteg 100 mpm., kom tre duer meget lavt ind fra sydvest og havde nær fløjet hatten af en rytter. De kom hurtigt ned og ind. Det var tre ét års, –  et flot syn. De kom fra den perfekte retning og med en afslutning, så man skulle tro, det var tre ældre hanner. To minutter efter kom 4 ét års, men direkte ind fra vest. Det skulle vise sig, at det var de 7 hurtigste i Kolding/Vejle området. En præstation på lige fod med Team Meldgaards. Ikke noget at sige til, at cheftræneren pludselig sad med et helt andet ansigtsudtryk. – Også selv om han måtte “nøjes” med at være nr. 75 i sektionen. Hovedparten af de næste duer kom ind fra vest og nord, og ved middagstid manglede endnu 6 duer, hvoraf de fleste dog er kommet nu. Det var en hyggelig formiddag. Ud over ridedamerne og de flotte præstationer af duerne, så kom en nabo ind i haven på løbehjul. Han er jægersmand og skulle lige vise, hvad han havde nedlagt om morgenen. Michael og Søren er jo jagtivrige, så de var jo meget imponeret. Jeg var nu mere imponeret af de andre oplevelser i  den solskinsrige have lørdag formiddag. I skrivende stund har Søren været i Ørby med duerne for at få løsnet muskulaturen hos dem.

Resultatet af vores fælles konkurrence med 055 på den åbne flyvning med forud opgivet ét års:

1. 3 flasker hvidvin – Michael Th. Larsen 227 med nr. “1235”

2. 1 kg. ølgær        – Niels Hansen 055 med nr. “598”

3. 1 dåse ekstra Energy – John Madsen 055 med nr. “531”

Præmierne overrækkes på fredag ved næste indlevering.

Områdekonkurrencen fik følgende vindere:

Gråsten:

1. Klaus Nissen

2. HC Lind

3. Günther Rostermund

Aabenraa/ Haderslev:

1. Team Meldgaard

2. Uwe Thomsen

3. John Engel

Kolding

1. Arne Kjergaard

2. Michael Th. Larsen

3. Holger Wittke

Vejle:

1. Tommy Gydesen

2. Bente & Steen

3. John Madsen.

Præmierne i hvert område er: 250 kr. – 150 kr. – 100 kr.

I vores område uddeles de søndag formiddag efter udregning.

Stort tillykke til alle vindere.

HJ.