Forårsmøde i sekt. 32.

I sektion 32 har vi hvert år et forårsmøde, hvor vi lige får det sidste pudset af til sæsonen. Vi har som regel også et foredrag, og det var i år lagt i hænderne på Lars F. Hansen 111, Vejen.

Lars har fløjet fremragende i de senere år, især på langflyvningerne, hvor det er blevet til flere mesterskabsplaceringer. Det var næsten naturligt, da Lars’s far, HC. Hansen, var sektionens første formand.

???????????????????????????????

Lars har et lille slag med 16 par duer, hvor de flyves efter det totale system. Nogle af hunnerne er dog ikke blevet kapfløjet, så det er virkeligt stærkt, når han har kunnet blande sig i samtlige mesterskaber. Til daglig er Lars medejer og leder af Mazda Vejen, som er en stor bilforretning. Det kræver næsten hele hans dag, så derfor står han op kl. 4.30 hver morgen for at passe duerne med udflyvninger og træninger, når den tid kommer.

Han havde dog allerede været af sted med duerne 7 gange, men som han siger, alle de, der vil være med i toppen fra start, har også været det. Han træner fra slipsteder i lige linje fra sin hjemby, Skodborg, og så ned til Gråsten. Han mener, at duerne skal kunne slå fra, når de kommer i nærheden af Gråsten på flyvningerne i DdB. Hans duer er på kapflyvning hver lørdag. Langflyverduerne dog i skift med en sektionsflyvning.

Det er hård kost, så derfor skal duernes kost også være i orden. Han føler sig godt kørende med diverse blandinger fra MVL. Flere af tilhørende var meget interesseret i at høre, om han også bruger hamp. Det er sjovt nok spørgsmål, der følger i kølvandet af Anders Brøbechs foredrag rundt om i foreningerne. Lars kunne også tilslutte sig brugen af hamp, men dog kun til langflyverduerne forud for en flyvning. Det kan han nemlig styre, da han fodrer sine hanner i rederne. Denne fodring af hannerne i reden er måske årsagen til, at han flyver langt bedst med sine hanner.

Det var et godt foredrag med flere nye input. Det er herligt, at flere af de unge ”løver” med store resultater vil rejse rundt og fortælle lidt om, hvordan de arbejder med duerne.

I går, lørdag, var jeg så i Aabenraa for at indlevere vores håb til DAPIRACES flyvninger. Vi havde tre med. Der var godt nok god plads og ingen ventetid. Det store rykind bliver sikkert først næste lørdag. Er du iblandt dem, der kommer næste lørdag, så kør lige om og se dueslaget. Der er blevet lavet landingsplader foran indflyvningerne. Det tror jeg, bliver rigtig godt.

HJ.