Formandens beretning.

Eriks skriveteknik gør det rart at læse. Der er heller ikke så mange steder, han har noget mellem linjerne.

Det virker helt klart, at han gerne vil have Erik Rasmussen ved sin side. Det arbejde, som Erik Rasmussen ifølge formanden bestrider, er da meget vigtigt… Skulle Erik Rasmussen en dag føle, at det øvrige arbejde i bestyrelsen er lidt for krævende, så bør vi gøre plads i Sekretariatet, så han der kan fortsætte det arbejde, som gør ham uundværlig for DdB.

Og så til noget af det, der pibler frem mellem linjerne. Ét sted beklager formanden de nærmest uhyggelige flyvninger i sæsonstarten især for Region Syd. Det er der også god grund til at gøre, for vi frygter lidt en gentagelse, og så er jeg bange for, at endnu flere medlemmer går over til kun at flyve i sektionen. Et andet sted i beretningen fornemmer man også, at Erik er lidt rystet over situationen, men til sidst er han vel nødt til at fremsige: Løsladerne og HB er enige om, at gøre det samme som sidste år, nemlig helt at frasige sig en mulighed for at flyve om fredagen. Nu er det så heldigvis sådan, at folk i Vejle, 183, ”Munkebjerg”, kommer dem til undsætning med et forslag på dagsordenen, der åbner op for en langt mere smidig mulighed for løsladerne.

Til løsladerne: På regionsmødet i Syd fik vi at vide, at grunden til Jeres holdning var de mange telefonopkald, som I fik i sæsonen. Det er også ganske forkasteligt, hvis I bliver genert ad den vej. Jeg tror imidlertid, at mange af disse opkald ville være undgået, hvis I havde haft en mulighed for at kommunikere ud til os alle, inden flyvningerne. Jeg stod selv med nogle sektionsflyvninger, hvor jeg uhyre gerne ville have vidst, hvad der var under opsejling med DdB-flyvningerne. Jeg var ikke imellem dem, der ringede, men jeg var tæt på. Den sidste del, som ringer ind, fordi de vil gøre sig mere klog på løsladelsen end Jer, kunne vi vel tildele et gult kort. Næste gang ville de indgå på den sorte liste, som I fint kunne offentliggøre i bladet eller bedre på den blok, som jeg håber, HB vil tilstille Jer på DdBs hjemmeside. – Så kære løsladere, gå nu ind for 183s forslag, jeg tror gerne HB vil.

Jeg kan virkelig godt lide den ros, som tilgår sekretariatet, og jeg kan vældig godt lide de bekymringer, Erik, du kommer med over den manglende tilstrømning af artikler. Jeg tillader mig nu at gå ud fra, at de restriktioner, som I altid har lagt ud foran artikelskriverne, nu er borte, så vi frit kan skrive uden hensyn til kornmærker og navne på biprodukter. Kan det virkelig være tilfældet, og har I aftalt det med Naturalchefen, så han ikke trækker sine mange annoncer tilbage. – For ikke lang tid siden skrev Michael Larsen en artikel om Meldgaard & Jeppesen, som har fløjet fremragende i 2015. Jeg læste den i bladet, og den var fremragende. Jeg blev dog vred på Michael, fordi han ikke havde medsendt nogen gode billeder af topduerne. – Det havde han imidlertid gjort, og jeg tvivler ikke på, at de holdt en god kvalitet. Jeg har for nogle år siden tilbudt, at man kopierede nogle af mine artikler på min hjemmeside. Jeg vil også gerne igen skrive nogle artikler til bladet, men så kræver jeg sikkerhed for, at jeg kan gøre det uden restriktioner. – jeg er ked af, at der ikke er flere artikler fra Jesper Petersen, de foregående var en nydelse.

Et sted gør Erik os opmærksom på, at tiden nu nærmer sig med stormskridt, hvor vi nødvendigvis skal til at gøre tingene på en ny måde, hvis vi fortsat skal eksistere. Det er godt at læse, for jeg tror ikke, det er for sent, selv om vi nok skulle have været i gang med det for flere år siden. Jeg vil ønske HB held og lykke med opgaven, og jeg er ganske overbevist om, at menigt medlem gerne vil arbejde med, når blot de får vist vejen.

Beretningen er nu rigtig god.

—————————————————————.

I dagligdagen er der nu stor optimisme, især hvis man kigger på auktionerne. Det er livgivende at få hold i et lille nyt medlem til bestanden. Man må også konstatere, at Engels duernes popularitet er støt stigende. Der var rigtig mange forsøg på at skaffe sig én af familien her søndag eftermiddag, hvor auktionen på M&C sluttede. Der er nu nok også flere udenlandske, der søger til M&C. Jeg var dog heldig med endnu engang at få hold i en hun derfra. Det betyder dog så, at jeg nu får min ellers skønne langflyverhun ”Like Blue” fra Twan Bongers i overskud. Hun har dog nået at lave et par gode unger sammen med en Flor Engels han.

Mine duer er ellers ude næsten hver dag i øjeblikket. Først hannerne, så hunnerne. I får lige et par billeder fra i dag.

18 jan. 2016 003

Hannerne i bad efter flyveturen. Så snart de er færdige kaldes de ind for at give plads til hunnerne.

18 jan. 2016 006

Så er det hunnernes tur. De skal ud og ind af hullet i frontsiden.

HJ.