Fornuftige flyvninger fra Nordtyskland.

I de jyske regioner kom langt de fleste duer hjem uden den store overlast. I øst, som først fløj søndag fra Garlstorf, var sværhedsgraden væsentlig større. Desværre må man også lidt op ad dagen før vejret er i orden til slip, og med de temperaturer, der hersker i øjeblikket kommer hastighederne lidt ned.

Sædvanen tro, tænker jeg, så var det i de sydlige sektioner, hastighederne var størst, og ikke mindst i min sektion 32, hvor især Meldgaard & Jeppesen har gang i en fremragende sæson. De 12 første i regionen, og så i vestenvind, taler sit eget sprog. 60 km. mod nord hos Michael Th., Holger Wittke og undertegnede kommer de første ikke Aabenraa duer. Lidt langsommere, men ikke så voldsomt, som nogle gange. Vores placeringer i sektionen er næsten lig med placeringerne i regionen. Da folkene i Gråsten ikke måtte sende duer på grund af fugleinfluenzaen, så kom duerne også pænt op langs motorvejen, som nogle ynder at sige. Det giver faktisk en helt anden konkurrencefaktor, nemlig evnen til at holde farten, fremfor udelukkende at korrigere for øst/vest og vind.

I nord valgte duerne atter en gang at tage ruten op langs den Jyske Højderyg. Med pæn vestenvind vurderer jeg, at det er temmelig stærkt. Der må være flere rigtig stærke slag på denne rute. Regionsvinder med to duer og flere ret tæt efter er Mark Skovbo i Ikast. Oven i købet med sine nye Van Den Bulck duer. Disse duer ser jeg også i front på flere andre slag i lørdags.

I øst vinder Lisbet & Kim. De har også gang i en fremragende sæson.

STORT TILLYKKE TIL ALLE VINDERNE.

Hos os i Viuf sad de tre ét års igen i front. To bb. Flor Engels og 255 linjerne og så den rødbåndede Van Den Bulck han. 1010 snøvlede lidt denne gang, men kommer dog i opgørelsen.

Det er lidt svært at vurdere vejret og vores muligheder i næste weekend, hvor der er flere skønne flyvninger på programmet. Lad os håbe på en ren luft. Varme og østenvind slipper vi nok ikke for.

HJ.