Forskellige vejrudsigter.

For en løslader og de brevduefolk, som orienterer sig om flyvevejret til lørdag, gælder det om at finde den ”røde tråd”. Vejrudsigterne i Sønderjylland, Nordjylland og Sjælland er vidt forskellige. Bedst nok for sjællænderne.

Syd for Hamburg er der i øjeblikket et vidunderligt vejr, og det ser ud til at holde til lørdag, så flyvningerne fra Minden skulle blive gode, hvis ellers morgendis og tåge kan holde sig væk, så vi kan få dem tidligt ud. Temperaturerne vokser meget til på lørdag, og vi kan jo ikke, som i Brasilien, stoppe flyvningen for en drikkepause.

Den røde tråd viser godt vejr i Nordtyskland på lørdag, men kun indtil middag. Vinden ser ud til at komme fra sydvest, i Danmark nogle steder fra sydøst. Duerne skulle således få et godt skub hjemover for første gang i år.

Og så er det første weekend med ungekapflyvningerne, og her havde en lille modvind nok været bedre. Sædvanen tro kan jeg ikke undlade at komme med en opfordring: Hvis ikke du har været meget grundig med ungetræningerne dvs. 12-15 gange i kurven og gerne et par foreningstræninger i større kurve, så lad være med at sende på kapflyvningerne og i stedet  bruge en uge eller to til at få det gjort. Du gør derved ikke alene dig selv en tjeneste, men også alle de, som har trænet tilstrækkeligt. Der er simpelt hen ikke noget mere ødelæggende for en ungekapflyvning, end utrænede unger.

Vi har selv vores ungetræning på plads, så af den grund kunne vi fint sende på kapflyvning. Vi har ikke i mange år kapfløjet vores unger, men gør det måske i år. Vores bestand er slet ikke på samme stade, som før vores store auktion, og vi kan ikke længere bare gå og håndplukke de rigtige unger til flyveslaget. Vi venter nok, af ovennævnte årsager, til tredje runde i ungekapflyvningerne. Ungemesterskaber siger os intet.

Jeg tror på godt flyvevejr på lørdag og supervejr til os i haven. Alle vores duer med undtagelse af ”Lego Star Wards”, der lige skal have et par gram mere på kroppen efter sin lidt klodsede deltagelse fra Baden-Baden, kommer af sted. Jeg har læst om M&Cs nye sælskindsteori. Det må være deres jordnøddeblanding, der gør det.  Under alle omstændigheder er det godt, når duerne optræder i denne pragt. Det gør nogle af vores hanner lige nu, så der er måske en chance for, at de revanchere sig lidt.

HJ.