Går vi mod meget anderledes vejr!

Der har været knald på vejret i dag. Lyn, torden og styrtende regn. Det vejr lå over det centrale Tyskland i går. I al sin vælde truede det med at rykke mod Nordtyskland i går.

Som løslader i sektion 32, var jeg nødsaget til at følge udviklingen nøje allerede fra fredag aften. Jeg frygtede ganske enkelt, at vi kunne blive nødt til at flytte vore 4 slip i Garlstorf længere mod nord. Det ubehagelige vejr nærmede sig langsomt, og om natten blev jeg klar over, at også DdB-flyvningerne var i yderste fare for at skulle flyttes længere nordpå. Kl. 5 blev jeg dog så meget beroliget, at mine slip i Garlstorf ville kunne gennemføres, men der var kun få timer at gøre med. Jeg blev også klar over, at Celleduerne var flyttet til Soltau, og de skulle ud kl. 6.00 og 6.30. Vores duer stod kun 28 km nord for Soltau, så det ville blive et puslespil. Da jeg vækkede vores vognmand, blev jeg klar over, at der holdt en hel ladning polakker lige ved siden af vores. Brian, vores vognmand, er heldigvis meget rutineret og fik aftalt, at vi kunne slippe kl. 6. Så kunne jeg få et hold af sted 6.40, og så to ungehold af sted efter Soltau duerne var passeret. Det var en hård nat, og man var heller ikke rolig igen, før de første duer landede i Aabenraa med 1350 mpm. De andre flyvninger gik også fint. Heldig vis har der ikke været statisk uro forårsaget af østenvinden.

Men der var jo også problemer sidste uge, ja, flere gange før, så en ubalance i det globale vejr, kan måske give os store vanskeligheder i årene frem. Bliver vi så nødt til at have det hele stillet helt anderledes an, noget mere smidigt og forberedt på at udnytte de muligheder der ikke altid er der om lørdagen?

Würzburg og Giesen blev til Dresden, og det gik faktisk rigtig godt. Tillykke DdB løsladere. Egentlig fortjener indsatsen Ugens Rose, men gør jeg det, så ringer nogle meget vrede, som slet ikke er enige med mig.

Der var imidlertid rose præstationer nede hos Meldgaard & Jeppesen, der suverænt havde den hurtigste i Regionen fra Dresden og de 4 første i regionen fra Soltau åben. De vandt med mange duer sektionens åbne ungeflyvning og åbne flyvning med gamle duer. Sektionsvinder fra Soltau sport gik til Fritz Lemhøfer ligeledes i 070.

Den eneste flyvning, som ikke fik sin vinder i Aabenraa, var sektionens sportsflyvning, som blev vundet i Viuf Haven. Vi fik tre på engang, og de to gik hurtigt ind som sektionsvindere.

Jeg har også flere gange lagt mærke til resultaterne ude hos Jan Hasselstrøm i 111, Vejen. Det er både på sport og på åben i DdB, han ligger med helt i front hver gang, og han fører også i øjeblikket Meldgaard Cup.

HJ.