Generelt bæredygtig løsladelse i weekenden.

Dis og tåge gjorde det umuligt at slippe i de tidlige morgentimer de fleste steder. Heldigvis havde vi kun relativt korte flyvninger, som på trods af den hurtigt voksende varme kunne afvikles fornuftigt.

Vi fløj fra Halstenbek 218 km til vores slag, som det længste i sektionen med en afstand på ca. 90 km. fra nord til syd. Det betyder imidlertid, at duerne vil miste fart op gennem sektionen. Det samme sker også på flyvningerne i sektion 33 og 35. Det er et faktum i disse områder, og det er ikke nyt. Heldigvis er der så mange slag (duer) i disse områder, at en beregning(opstilling) af resultaterne i disse områder vil kunne skubbe utilfredshederne ud over kanten. Ændringer af sektionsgrænserne vil kun skabe nye problemer, og være ganske unødvendige.

Jeg har forsøgt at arbejde lidt med problemstillingen her på siden, og jeg fornemmer, at blot tankegangen har skabt grobund for løsning via beregningsområder.

Problemet er størst på de korteste flyvninger og hovedsagelig på de åbne. I Region Nord kan jeg skimte samme situation i nogle sektioner, på trods af det brede slip. Der flyves generelt med dejligt mange duer i det nordjyske, og nye idéer der, kunne måske skærpe lysten til at sende endnu flere, og det er nu, hvor det hele foregår, at man skal øjne muligheder og skabe idéer til fremtiden. Udelukkende øvl og utilfredshed er kun usund for sportens fremtid.

På vores flyvning var der, som antydet, stort dominans fra duerne i 070, Aabenraa, som havde en meget flot vinder i Jørgen Greve både hos gamle og unger. Meldgaard slagene var sædvanen tro også særdeles talstærkt repræsenteret i sektionens top. De 38 hurtigste duer i sektionsopgørelsen var således afsendt fra 070. Sådan er det bare under de givne forhold, men det er nu også flot mange, som vi i Koldingområdet har stor respekt for. Vi er blevet vant til at vurdere vore duers præstationer ud fra deres placeringer i vores eget område, hvor der i lørdags var afsendt 228 duer. Ganske flot i sammenligning med andre områder.

Det blev igen en god dag for vores slag i Viuf. Vi besatte placeringerne som nr. 1 – 2 – 7 – 8 – 9 – 10 – 12 – 13 med 17 afsendte. “Bulck 2402” var igen forrest, og glædeligt et nyt talent “Bulck/255 – 2142” ét års han, som nr. 2 i området. Han har de foregående weekender været både 1. og 2. Flere af disse krydsninger har fundet melodien, så det tegner godt for fremtiden. Min træningsmakker – Holger Wittke besatte 3. og 4. pladsen med Bulck duer via Steefan Lambrechts. “Bulck ægget” hos Michael Th. røg for første gang i 5 uger lige uden for de 25 %.

I 055, som fløj sammen med sektion 35 fra Heide, var der flotte placeringer til Jørn Hedensted, som besatte de 5 første pladser i slippet. Hos Johs. Markussen, som nu flyver i sektion 35, landede de 10 første i sektionen. Det er da ganske pænt. Sådan er det, og resten af sektion 35 må erkende, at det ikke er nok at starte fra Heide, når vinden pludselig smutter i øst. De dygtige brevduefolk udnytter mulighederne, når de er der.

Det er godt nok mange vejrudsigter, vi får serveret på TV i øjeblikket, og jeg kan godt blive lidt betænkelig ved det, jeg ser. I weekenden skal vore duer igen ud på de lange afstande. Heldigvis ændrer prognoserne sig ofte, så lad os krydse fingre for, at det sker igen.

HJ.