God jul.

 

På M&C kan man i øjeblikket se en auktion over duer fra Tom Cartuyvels, Belgien. Vi besøgte ham for nogle år siden med MVL bussen, og det var et fremragende besøg. Her under har jeg genoptrykt den artikel, jeg efterfølgende havde her på siden. Både Johs Markussen, Klaus Nissen Niels & Bente og undertegnede købte nogle skønne hunner efter avlspar nr. 1. “Special Man” og Miss Orleans”. Deres unger har bare været gode, og bliver sikkert skarpe til næste sæson.

 

Tom Cartuyvels, Kerkom
8. oktober 2018 Henning Artikler
Vi forlod Raf Herbots og skulle til næste besøg. Tom Cartuyvels var blevet anbefalet af Raf, da han er et af de helt store vitessetalenter i Belgien. Tom var imidlertid skolelærer, og det betød, at han først kunne tage imod os ved halv fire tiden. Vi havde nu også brug for at sidde ned lidt, og Raf fik os ind på sin stamcafe ikke langt fra. Her bestilte han en omgang til os, meget flot.
Vi hyggede os nok en times tid, før Tom hentede os. Hans slag lå nu ikke så langt fra Rafs.

Som vi her kan se, er han en ung mand, 38 år. Slaget ligger i en parcelhushave, om det var ved hans forældre fik vi ikke noget at vide om, men måske. Hans forældre var klar til at varte os op. Hans far passede godt på os i haven. Jeg var lige gået ind i et redskabsskur, hvor nogle duer var stillet op med stamtavle. Jeg kiggede lige derind, da vi kom ind i haven, og sikke en bb. skønhed der sad i et bur. Jeg tog den lige op, og det blev den næsten endnu bedre af. Faderen åndede mig i nakken. Han var kontrollør og eventuel sælger af duerne. Jeg skulle imidlertid hen og høre foredraget ved slaget.

Christian fik et super interview med ham. Tom havde satset på langflyvninger i nogle år, og det med gode resultater. Hans arbejde gjorde, at han ville have mere tid til rådighed. Derfor ændrede han til et mindre slag, hvorfra han kunne flyve med unger og gamle på vitessen. De første år fløj han kun med unger, også på nogle provincial flyvninger, men op til sæson 2017 havde han et hold unger som ældre, og med 10 enkehanner, kunne han flyve med på sprint. Det blev en stor overraskelse for hele provins Limburg, for Tom vandt 29 1.præmier Tom blev allerede efter denne sæson kaldet den nye sprinterkonge i Limburg.

Tom mener selv, at årsagen til hans succes ligger i avlsslaget. Dels har han indkøbt duer til sit avlsslag, og de af hans egne, som virkelig har været stærke på flyvninger både som unger og ældre bliver placeret i avlsslaget.
Vi bad om at måtte se nogle duer, så derfor kom han først med sin super han “Special Man” – Tak skal du ha’, sikke en han, ganske enkelt den bedste, jeg har set i meget lang tid. En b.tv. – Herefter kom hans hun “Miss Orléans” – en hun, som tidligere havde fløjet helt i top fra Orléans, ikke for ham, men for Jo Claeskens. Tom havde købt den hos ham.
Sammen var de hans avlspar nr. 1. Børn og børnebørn efter dem havde vundet en stribe af 1 pr. for ham.- Det var superduer, og pludselig kom jeg i tanke om den skønne lille hun i skuret. Da jeg kom derhen var den væk. Uden for stod Johs. Markussen og viste den frem til nogle af de andre. Han havde købt den, og den var efter dette avlspar. Jeg gik ind og fik fat i en bb. hun lige ved siden af. Den var også flot og meget velbygget. En søster til Johs’s unge. Den blev så min, for 500 euro. Klaus Nissen fra Gråsten fandt også en søster, som han tog sig af. Der var også en unge efter “Special Man” med en anden hun. Den gik til Niels Arne og Bente for 250 euro. Alle de andre unger i skuret kostede også 250 euro, og dem blev der ikke købt af
Det var også første gang, jeg har oplevet, at vi kunne købe unger efter slagets bedste avlspar, og så til en rimelig pris.

Efter min opfattelse, var det nok bedste besøg på turen. Jeg kunne meget godt lide, at han arbejdede med meget få duer, at han foretog en meget skarp sortering af duerne, og han var særdeles flittig med træninger på 20-25 km. Det er jeg pisket til sagde han, for jeg vil vinde hver gang. Og så er han skolelærer.
HJ.

—————————————————————————————————–

I går var jeg så heldig med et køb på M&C. På auktionen over duer fra Meldgaard & Jeppesen. Kat. nr. 1 efter “New Kannibaal” & “1321. Nok de bedste flyvende på slaget i Aabenraa.

Ellers er jeg på slaget ved at prøveparre. Jeg har to flyveslag med ni reder i hver. Det er mit håb, at jeg i 2020 kan få gang i alle rederne. Ungerne gjorde det jo fremragende, så der er nogen at sætte ind af. Det ene rum er helt klart. En skøn han vil dog ikke modtage en hun, så han må gå til han bliver moden til det. I det andet rum mangler der også kun én rede at besætte. Jeg havde i forvejen sikret mig nogle vitale par kunne lide hinanden, ellers har de selv valgt, og det har de gjort meget fornuftigt. Om et par dage bliver de atter skilt. Først i januar skal de vaccineres. Det bliver således ikke til nogen udstillingsdeltagelse.

Nu er vi ved at nå slutningen på året, hvor det hele slutter fint. Efter mange behandlinger hele året, er Tommys kræft nu faldet til ro, og vi skal kun til kontrol hvert halve år. Han er allerede begyndt at tale om turen med MVL bussen til september. Han kan næsten navnene på alle de, der normalt er med. Ja, og det kan vi så også glæde os til nu. Jeg kan også glæde mig over, at det ser ud til at gå den rigtige vej i DdB.

Til alle, der har været med på siden i år, vil jeg gerne ønske Jer en glædelig jul og et godt nytår.

HJ.