God kapflyvningsweekend.

Østenvinden i Tyskland gav en pæn sværhedsgrad og den sædvanlige hjemkomstrytme med få hurtige og en lang hale. Fra Minden og Soltau er duerne stort set alle hjemme. Fra Emmen i Region Øst ser det lidt sværere ud, men det er dog vanskeligt at bedømme, da vore østlige kammerater i stor udstrækning kun indberetter første due.

Sportsdueflyvningerne i Jylland, og især i syd, var virkelig flotte. Kapflyvning, når det er bedst, med store krav til den enkelte due. Resultatlisten er et virkeligt stilstykke i flyvning med brede slip. De 11 hurtigste i regionen fordeler sig som følger: Ribe, Esbjerg, Kolding, Højen(Vejle), Fredericia, Løsning, Horsens, Middelfart, Hornslet, Århus og Vejen. – En skam, vi ikke holdt ved forslaget om sportsdueflyvninger hver weekend.

Regionsvinderne var som følger:

Øst: Sport Eigil Nielsen 062, og åben Thergam – Al – Huio 199.

Syd: Sport Kasper & Viggo 144 og åben HC Klitten 171.

Nord: Sport Thorkild Pedersen 172 og åben Viktor Degn 172.

Når jeg kikker rundt i resultatlisterne har jeg i de senere uger bidt mærke i nordmændenes glimrende præstationer i sektion 53. Ikast og Brandeområdet har virkelig fået gang i resultaterne. HC Klitten – den evige kilde til uro på Fyn – har atter fået gang i duerne.

De senere ugers resultater, og især i lørdags, hos Koldings nye supertalent, Mark Berthelsen 036, juniormedlem og sektionsvinder på sportsflyvningen fra Minden, har gjort os alle i Kolding stolte. For den dåd får Mark ”UGENS ROSE”. Mark stammer ikke af brevduefamilie, men har fået god hjælp fra Michael Hansen 036.

I Viuf blev det en meget blandet oplevelse. Sektionsflyvningerne gik glimrende, men Mindenflyvningerne blev en stor nedtur. Specielt havde vi ikke lige set vore sportsduers nedtur. Normalt ligger vi godt i østenvind, men det gjorde vores stjerner åbenbart ikke. De kom pænt efter hinanden, men med nedsat hastighed.

Lige nu ser det ud til, at vi vender tilbage til  vestenstorm på lørdag. Det er et mærkeligt vejr i år.

HJ.