God weekend på Pejsegaarden.

Jeg beklager meget, at jeg først i dag kommer med noget fra weekenden. Jeg havde imidlertid en krævende omgang. Efter to tætte dage i DdB regi, så var jeg til 80 års fødselsdag i familien, adskillige km. nord for Thisted om  søndagen.

Lad os begynde fredag aften i kælderen på Pejsegaarden. Skønt og velsmagende ta’ selv bord. Hyggeligt. Så ind i aktivitetsrummet. Snakke lidt med folkene i boderne. Der var flotte duer og stamtavler hos Danmarksmester, Jan Hasselstrøm

Derefter op i foredragssalen, hvor M&C var ved at gøre klar til Jos Thoné. Der var allerede ankommet rigtig mange mennesker, og inden start var vi vel oppe på ca. 150 tilhører. Vi ved, at det bliver godt, når Chr. Hansen står for interviewet. Jos Thoné var også i hopla, så det blev en fremragende aften, som i øvrigt også sluttede med en super god auktion.

Et lille udsnit af tilhørerne.

Chr. spurgte: hvad sætter du pris på ved en dues bygning og udstråling. Jos forlangte at få sin favorithun, som var med blandt auktionsduerne. Det var en mørk grislet hun med lidt hvidt hoved. Jeg havde held til at få den i hånden, da den skulle i bur igen. Det var aftenens stjerneøjeblik for mig. Jeg måtte simpelt hen købe den, selv om den blev dyr. Nu har jeg jo endegyldigt lukket mit avlsslag, så den må gå i dagligstuen.

Aftenen fortsatte, og Jos blev mere og mere ivrig. Det var simpelt hen super, og der kom mange gode spørgsmål fra forsamlingen. Jeg husker ikke sådan nøjagtigt, men på vejen hjem var min chauffør, Holger Wittke, virkelig varmet op. Der kan du bare se, man skal ikke gøre det mere besværligt end nødvendigt, så både duer og slagpasser kan få glæde ud af at være i slaget. Det passede Holger godt. Han har også kun et lille slag, men tager man bestandstørrelse med i vurdering, så vil jeg tro, at han har fløjet lige så godt som Thoné, men der var virkelig mange andre godbider med i foredraget. Han flyver på foder fra Beyers, som i øvrigt nu også forhandles af Meldgaard a/s. Beyers chefforhandler og i øvrigt også Jos Thoné var at finde i MVLs bod begge dage.

Efter foredraget skulle der være auktion over 20 duer fra Thoné. Denne var katalog nr. 1. En virkelig køn hun. Jeg tog godt nok også et billede af den mørkgrislede, men det blev ikke godt nok til at være med her. Der var en god kvalitet over alle tyve, så de blev betalt virkeligt godt.

Lørdag var der rigtig mange mennesker. Jeg fik lige tid til at se duer i klasse 1 og 2. Finn & Kurt Nielsen 189 havde mange flotte duer med, og de løb også med en del af de flotte præmier. Jeg var bange for, at disse præmier i år ville være 2 sække korn fra Natural, men det var det heldigvis ikke. Noget andet er så, at en mand fra Randers, tror jeg, tiltalte mig, mens jeg var ved at kigge på duerne. Han fortalte, at de havde konstateret, at der i flere sække manglede 1,2 og 3 kg. Det kunne Peter Olesen dog ikke gøre for, men han ville kontakte fabrikken for at få det strammet op.

Der var en flot præmieuddeling, og kort efter den skulle auktionen i gang over de mange flotte danske unger.

Auktionen var sædvanen tro under ledelse af Peter Andersen, og så skal man selv være godt orienteret om duerne, for Peter har ikke tid til at fortælle noget som helst om dem, ja! ja! DE blev dog pænt solgt. Dyrest blev naturligvis den flotte han unge efter 1023 hos Meldgaard og Jeppesen. Den løb op i 7.000.

Senere trillede vi hen til mødelokalet. Her skulle der først være præmieuddeling. De to danske mestre, Jan Hasselstrøm og Anders Brøbech blev behørigt hyldet. De øvrige blev hyldet samlet. Det var flot, men også her, som blandt auktionsduerne, var der frafald, formentlig på grund af den herskende influenza.

Mødet blev hurtigt færdigt. Der var ikke mange, der ville på talerstolen denne gang. Alle vidste, at Pia Vest Christensen, 031 skulle afløse Erik Rasmussen, men der blev pinligt tavshed, da vi nåede til det punkt. Det stod jo ikke i dagsordenen, og man kunne da være sikker på, at Erik ikke selv ville gå på talerstolen og sige op. Hold da fast, hvor naivt af både sekretariat og HB. Det var lige ved at ligne deres gerning med Natural. Vi fik langt om længe valgt Pia med et bragende bifald.

Ja, men så sluttede det med, at formanden var glad for alt det hele, og denne gang også for indsatsen fra M&C fredag aften.

Jeg var ikke med til festen om aftenen, men jeg har fået fortalt, at den var meget hyggelig. Formanden blev meget hyldet og fik organisationens guldmedalje. Det vil jeg også gerne ønske ham tillykke med. Det har du virkelig fortjent, Erik. Erik Rasmussen blev også helt fortjent hyldet og udnævnt til æresmedlem.

Jeg vil slutte med at håbe, at det også bliver M&C, der står for fredags arrangementet næste år.

HJ.