Gode udsættelser.

Søndagsvejret var langt bedre flyvevejr til duerne end det vejr, vi havde i lørdags. Der var god vind og færre byger. Godt set af løsladerne, som skal have stor ros for deres dispositioner. Vi fik den type flyvning, vi gerne vil have. Uden alt for meget medvind, men let for duerne at orientere sig i.

Det blæste helt pænt fra vest, så det var forudsigelig, at de hurtigste duer ville lande i den østlige side af sektionerne. Undtagelsen var dog i sektion 33, hvor de to hurtigste duer på den åbne flyvning lander hos Tommy Gydesen i 055. Hans beliggenhed er én af de vestligste i sektionen, så et rigtig flot resultat. Til lykke med det, Tommy. Når vi er i gang med den åbne flyvning, så kan man klokkeklart konstatere, at frontflokkene har kurs hen over Broager. Det er forudsigeligt, når Sønderborg og Sydals ikke rigtig kunne udnytte vinden denne gang. På Broager bor Heinrich Plath, kanondygtig brevduemand igennem en menneskealder, og i går viste han, at han ikke er pensioneret endnu. Han fik fem duer på engang, og de var klart hurtigst ikke alene i vores sektion, men også i Region Syd. De 16 hurtigste i regionen er fra Sønderjylland, dog med én undtagelse, ”485 – Regionalen”, som lander noget nordligere, nemlig i Viuf. Heinrich Plath har 12 af de 16. Hans duer må være i kanonorden, og vi andre bøjer os i støvet. Til lykke Heine.

På sportsflyvningen lander regionsvinderen på Fyn hos Hans Chr. Pedersen, 209 med en hastighed på 1348 mpm. I vores sektion er der sejr til Sydals ved Hans F. Hansen på 1338 mpm. I sektion 41 huserer de unge dynamiker, Jan Hasselstrøm, Lars F. Hansen og Per Thomsen på begge flyvninger, men ”Ugens Rose” må i denne uge dog uddeles helt ovre i det vestjyske i sektion 42, hvor Søren & Egon er sektionsvinder på begge flyvninger. Rigtig flot gået i modvinden og tillykke med det. I de øvrige regioner har der været rigtig flotte flyvninger.

I Viuf var der som omtalt endnu engang pragtfuld kapflyvning af ”485” og vores duer på den åbne flyvning kom fint. Knap så godt gjorde de det på sportsflyvningen, hvor kun 395 ”Inbred 255”, kunne være sin indsats bekendt som nr. 12 i sektionen.

Efter meget vanskelige flyvninger i sidste uge, så har duerne siddet en ekstra dag i kurvene i denne weekend, og der er ikke så længe til torsdag. Jeg tror, at duerne fint kan nøjes med et lunkent bad og lidt ro i slaget, så træninger i denne uge med de gamle kapflyver vil nok være særdeles overflødigt og unødvendigt.

HJ.