Godt flyvevejr i morgen, lørdag.

For det nordlige Tyskland og Sønderjylland er udsigterne for lørdag rigtig gode. Sydvestlig vind og sol med få skyer. Temperaturen kommer ret hurtigt op på omkring 10 grader, så der er rig mulighed for at afsende duerne og få en god hjemkomst.

Der er imidlertid store forskelle på de holdninger som brevduemændene har til træning osv. her i foråret. Der er stadig en del, der ridder rundt med den holdning, at træerne helst skal lyse, før man kan påbegynde træningen. Det er ikke rigtigt sket endnu i år, så der bliver nogen, som kommer til at hænge i bremsen, ikke blot her ved de første kapflyvninger, men også et langt stykke hen i sæsonen. Jeg har før kaldt det for stenalderholdninger, og det bliver jeg ved med. I brevduesporten sker det omkring Sct. Hans og ikke juleaften.

Vi har selv været langs med vore ét-års 12 gange, og nu er de begyndt at komme samlet hjem. Vi er imidlertid heller ikke nået længere end til ca. 40 km, men vil de næste tre gange kaste dem ud på 80 km., inden muligheden for at sende dem til Altona d. 11. maj er til stede. Vi har godt nok en såkaldt prøvekapflyvning i sektion 32 fra Altona her på lørdag. Det er 220 km. hjem til os, så selv om det ser ud til at blive super godt flyvevejr, nøjes vi med at sende vores to to-års hunner, de kender jo hele rumlen fra sidste år.

Vi har sat duerne på system i går, og det skal også lige øves inden næste lørdag. Vi fodrer i øjeblikket med Gerry Plus, som er en proteinfattig blanding, men de behøver ikke mere, før vi kommer lidt længere hen i sæsonen.

Go’ weekend.

HJ.