Godt møde med fin præmieoverrækkelse.

Et smart billede på væggen lige bag præmiemodtageren, som viste hvilken præmie og hvem vinderen var, gav et nyt pift til denne del af mødet.

Vi havde vel alle ventet et langstrakt og vanskeligt møde. Dette afhjalp et par vel forberedte og snu dirigenter. Jeg tror imidlertid, at vi alle er enige om at HB skal finde en hel ny og bedre måde at danne flyveplanen på om to år. Den nye flyveplan kan jeg imidlertid godt lide, og slipformer endte også, som jeg havde ønsket mig. Fynboerne fik, efter mange års brok og boykot lov til at få deres duer sluppet sektionsvis de første 4 weekender. Vi må gå ud fra, at der vælter duer med fra dem i DdB.

Desværre får jeg ikke denne gang lov til at konkurrere med vejlenserne igen, men HB vil se på nye måder at opdele og beregne på. Det bliver spændende.

Det var i øvrigt nogle dejlige dage i Brædstrup. Fredag aften med et foredrag af Ulrich Lemmens, og en auktion helt fremragende ledet af Chr. Hansen.

Så til dagligdagen på slaget. Vi har ikke tiltænkt parring af flyveduerne før sidste halvdel af februar, men det lune vejr har sat gang i duernes hormoner, så jeg har været nødt til at sætte trimmer foran hunnerne, og lyset er tændt. Med det gode vejr i sigte får de nok lov til at gå sammen i starten af næste uge. Både hanner og hunner har været ude at flyve ca. et kvarter hver dag. Kun meget dårligt vejr har forhindret dette. Først har hunnerne været ude og bagefter hannerne. Det er nøjagtig den rytme, jeg vil benytte til sommer. De unge hunner har hurtigt vænnet sig til at sidde bag tremmer, så også det er klar, man kan sige, at jeg har benyttet vinteren til at forberede flyvesæsonen.

Så lige en lille sjov historie. På vores tur med MVL bussen i efteråret, var vi inde ved Jos Thoné. Det har I sikkert læst om sidste år. Jeg faldt for en lille næsten hvid unge, nok kun 22-23 dage gammel. Jeg købte den for 300 euro. Det var lidt andet end priserne på 500-1000 euro for de større unger. Det var en lille lækker unge, som blev genstand for stor opmærksomhed blandt de andre deltagere på turen. Jeg mente selv, det var en hanunge, men flere af de store kønsspecialister påstod helt klart, at det var en hun. Det har jeg så troet på lige siden, og den har ikke givet kønslyde fra sig før for to dage siden, hvor den gik helt amok, da der blev sat en hun ind til en han lige ved siden af. Jeg blev meget overrasket, og da jeg så satte den ind til hunnerne, så var jeg overbevist. Alle hunner, næsten, løb efter ham. Èn gav ham dog et gok i hovedet. Det var fordi hun allerede legede med en anden hun, så kom der tremmer for.

HJ.