Godt, vi er færdige med flyvningerne.

Just som vi sluttede kom varmen, helt overdrevent og ikke så rart for duerne at flyve i. Nu er vi imidlertid tilbage i det meget usædvanlige sommervejr. Masser af vind, nærmest skybrudsagtige byger, som kommer ret tæt og voldsomt efter hinanden. Vi har for år tilbage fået lige så meget vand, men ikke serveret på den måde, som vi har oplevet de sidste to år.  Det har været vanskeligt for løsladerne, og det har været slidsomt for duerne. Derfor har de også fortjent nogle uger med æg i reden og bare fred og ro.

Mesterskaberne er på plads, og det er interessant læsning. Begge danmarksmesterskaberne er vundet af Team Knudsen i Ringsted. Helt suverænt og et stort tillykke her fra mig. Det var lige ved at lykkedes for Kaj & Michael i Kolding at nå til tops i sportsmesterskabet. Det blev til en 2.plads, men en placering med stjernestøv, for den er opnået via et meget vanskeligt beregningsområde. Godt kæmpet hjem til Kolding. Vi fik også et andet topresultat på mesterskabssiden til Kolding. Arne Kjergaard vandt nemlig mellemdistancens sportsmesterskab. Stort til lykke til min foreningskammerat, som i de senere år virkelig er vokset op i topklassen.

Min foreningskammerat, Arne Kjergaard, hjembragte et mesterskab til 227.

Der blev heldigvis også et mesterskab til Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa, som kan pynte sig med langflyver sport. Makkerparret har haft en forrygende sæson, så fint, at det når sammen til et mesterskab til slut. Sektionens helt store triumfator er dog Heinrich Plath, 240. Slaget på Broager har været helt fremragende til det åbne mellemdistancemesterskab. Endelig blev der også et langflyvermesterskab åbent til Ivan Hansen, 206 Nordals, som er i gang med et comeback efter flere års pause. Det bliver svært for os andre i sektion 32, hvis Ivan når op på tidligere tiders styrke. Et stort tillykke til alle ”topperne” i vores sektion.

Jeg har naturligvis også kigget rundt i alle de andre sektioner og her mødt mange kendte mennesker, også slag, som har haft stor hjælp til mesterskabet af duer indkøbt hos os. Det varmer altid at opleve. Jeg er meget imponeret at Viktor Degn i Hvide Sande, som nok har landets vanskeligste beliggenhed, når der flyves i stærk vestlig vind, som vi har gjort meget i år. Alligevel har han flotte placeringer til mesterskaberne og es. Due konkurrencerne. Også de tre skarpe drenge i sektion 41, Per Thomsen, Jan Hasselstrøm og Lars F. Hansen vinder mesterskaber. Sidste år kaldte jeg dem for supertalenter. Nu er de ikke bare talenter mere, men stjerner. Det er også helt sjovt at opleve sektion 33 med Brøbechernes stenhårde kamp med de stærke slag i Vejle. På Fyn er mesterskaberne spredt ud i næsten alle hjørner. Det er også tilfældet i sektion 42, hvorimod sektion 34 er lidt ensartet, men med et helt befriende og flot langflyversportmesterskab til Michael Jensen i 017, Århus.

Jeg har også kigget en del på regionsmesterskaberne. Det er lidt skuffende, for temmelig mange her kommer fra frimærkesektionerne i Region Syd. Det er måske en underlig betegnelse, men det er min måde at give en visuel betegnelse for de rigtig gode beregningsområder i Region Syd. Det drejer sig om sektion 42, 33 og 34, hvor slagene ligger i rigtig god geografisk nærhed med hinanden. Man kunne ønske sig denne geografiske nærhed meget mere til stede også i de andre beregningsområder/sektioner. Det ville øge glæden ved brevduesporten i betydelig grad. Nu vil mange bryde ind og påpege, at regionsmesteren på mellemdistancen er fra sektion 41. Ja, men det er Per Thomsen, som har haft en helt usædvanlig fantomsæson. Der er ganske enkelt ingen over ham i år. –

Hvordan gik det så i Viuf? Vi var stort set rigtig godt på vej til alle mesterskaberne, ikke mindst på langflyvningerne, men så blev vores drømme ganske enkelt kvast den dag, hvor vi fløj fra Antwerpen. Vi havde syv duer med, og de fire, som vi regnede mest med, og som har lavet masser af topplaceringer, også på de lange flyvninger, ja, de er derude endnu. Da gik luften af ballonen, og vi fløj ikke de resterende langflyvninger. På mellemdistancen gjorde vores duer det fremragende, og det blev til en 4. plads på det åbne og en 6. plads på sportsmesterskabet. Vi fik 2 sektionsvindere. Noget i underkanten af, hvad vores duer havde fortjent, men de bliver beregnet i et usædvanlig svært beregningsområde. Heldigvis gik 4 af vores dreamteam – hunner ind på es. due listen for hunner i DdB. Det er jeg glad ved og vil behandle det lidt mere i næste blog.

Vi er i gang med at afstresse vores gamle duer, såvel kapflyvere som avlsduer. De får lov til at ruge på et hold plastikæg, og når det er overstået, vil hunnerne blive taget fra for at satse på en god fældning. Ungerne er jo vores fremtid. De er nu gennemtrænet og skal have ro til at fælde. De lukkes dog ud hver morgen til motion i en lille times tid. Der jages ikke med dem, men de vil gerne flyve en god tur, hvis vejret ikke er for vådt. Jeg bruger fældeblandinger fra MVL, og på morgenfodret smøres lidt Letalook olie, som drysses med Boost X5/ølgær. Drikkevandet tilsætter jeg de fleste dage en slat almindelig husholdningseddike og en gang om ugen Hemolyt 40. De får ligeledes et lille bæger all in one i foderrennen om morgen. Produktet  indeholder bl.a. vitaminpulver, grit, piksten, og småsaltede frø. Det er vigtigt at bruge det produkt specielt i avls og fældeperioden.

Fortsat god weekend.

HJ.