Godt, vi fløj i går.

Her hos mig er det totalt tæppedækket med grå skyer. Vejret er stillestående og lummert, så det er heller ikke behageligt at skrive i.

Det var synd for nordjyderne i går. Man skal ikke kigge ret længe på resultaterne af deres to flyvninger fra Altona, før man må antage, at der er blevet sluppet ret så mange hvide kurve sammen med de røde. Det ødelægger generelt begge flyvninger, men i særdeleshed den åbne flyvning, som ser næsten umulig ud til at rede trådene ud af, men måske nogen kan.

Jeg vil derfor nøjes med at kigge nærmere på Region Syd, som havde to rigtig gode flyvninger fra Soltau. Ved nærmere eftersyn har sportsflyvningen igen stjålet det sportslige snit med frontduer mange forskellige steder i regionen. På den åbne flyvning kommer duerne mere ordinært og i stimer. På sportsflyvningen lander regionsvinderen i Gråsten hos Gunther Rostermund med 1423 mpm. Nr. 2 i regionen i Esbjerg ved Bent Th. Pedersen med 1410 mpm. Nr. 3 i Løgumkloster hos Helmut Lorentsen med 1407 mpm. Nr. 5 i Vejle hos Bente & Steen med 1403 mpm. Den sidste er særlig flot i og med den holder farten i den nordlige ende. Altså stor spredning, hvor man kan tage hatten af – hvis ellers man går med en sådan – for topduerne på flyvningen, som har haft 767duer til start. I de andre sektioner er der sejre til Bruno Christensen på Fyn og Flemming Friis i Århus.

På den åbne flyvning lander de fire hurtigste i Regionen hos Meldgaard & Jeppesen i Aabenraa. Virkeligt flot.

I de øvrige sektioner er der sejre til Tommy Gydesen, Vejle, Torben Mortensen, Århus, Henrik Fischer på Midtfyn, Per Thomsen i Lunderskov samt Bent Th. Pedersen i Esbjerg. Bent vinder således både den åbne og sport i sektion 42. Godt gået Bent, og du får Ugens Rose for den præstation. Tillykke.

Jeg har også været en tur over Sjælland og kan konstatere, at topduerne for en gangs skyld er landet i den vestlige side af regionen. Havde jeg normalt haft ugens rose med ind over Sjælland, så ville den i denne uge være tildelt John Nielsen i Slagelse, som er regionsvinder på begge flyvninger, men du får nøjes med at modtage ”Den sjællandske Rose” – Godt fløjet.

I Viuf landede vores ét-års virkelig tæt og flot, selv om de havde tabt lidt fart nede fra grænsen. Det er vi vant til, så vi vurderer vore duers præstationer ud fra, om de er med i de første flokke, der kommer op, og ikke lige efter hvilket nummer, de bliver i resultatopgørelsen. Og det var tilfredsstillende i går.

Nu glæder vi os til at afsende dem på de sidste to ugers flyvninger fra Soltau, så de kan overvintre med en solid kapflyvningsballast.

HJ.