Guy Van Der Auwera & Son, Belgien

Så er jeg hjemme igen efter endnu en skøn tur med MVL bussen. Vi var mange – 60 – med på turen i år. Vi kørte i en dobbeltdækker, og det var noget, der passede Tommy. Vi besøgte 7 skønne slag og fik en masse nye input fra de interview, som blev lavet ved hvert slag.

Vort første besøg gjaldt Guy Van der Auwera, som bor i Brasschaat, nogle få kilometer nord for Antwerpen. Guy er en kendt person i brevduekredse i Belgien og Holland. Han arbejder nemlig som maneger hos den verdenskendte duedyrlæge, Dr. Henk De Weerd. Han gør det imidlertid også ganske godt med sine brevduer, som han har leget med siden drengeårene. Da han for alvor skulle i gang købte han en lille flok unger fra det dengang stærkeste slag i Belgien, Van Hove Uytterhoeven. Dem havde han stor succes med, men fik dem stjålet. Kun nogle få duer kom ikke med i dette tyveri, blandt andet en rigtig god hun, som havde taget mange præmier. Denne hun blev så grundlag for nyopbygning af bestanden. Han måtte dog ud og gøre nogle indkøb. 4 duer fra Jozef Goovaerts, manden som havde avlet DE KAASBOER, stamhannen hos Gaston van de Wouwer. Senere købte han også nogle unger netop hos Gaston van de Wouwer. Senere har han tilført duer fra Geerinckx, Patricia Verhaegen og Rudi de Saer.

MVL BUSSEN 2015 001

MVL BUSSEN 2015 006

Vi kom ikke i slaget, men kunne se rederne udefra.

MVL BUSSEN 2015 003

Henk De Weerd var på besøg og studerede avlsduernes stamtavler.

Brevduesporten er kun en hobby for ham, men han har alligevel haft flere store sejre, således i både 2014 og 2015 i den nationale top fra Montlucon og Bourges. Flere af hans topavlere var stillet op i et lille telt, hvor vi kunne se på dem, men uden at røre. Det var nu vores muligheder hos alle slagene lige med undtagelse af Koopman, hvor vi godt måtte røre nogle af topavlerne. Det er forståeligt, når vi kommer 60 mand. Der var dog muligheder for at vælge nogle unger, som vi kunne købe til en fornuftig pris – 250 euro, så vidt jeg husker. Det var der nogle, der gjorde.

Fra interviewet med ham bemærkede jeg nogle specielle ting: Han tillægger ca. 100 unger i februar. De anbringes i ungeslagene, hvor de har adgang til voliere. Her går de så de første 3-4 mdr. før de lukkes ud. Det sker i mindre flokke i starten. De bringes til at flyve meget derhjemme før de trænes ud på 80 km. Herefter sendes de på de sidste kapflyvninger. Den første gang kommer de hjem over hele dagen. Grunden til at holde ungerne inde de første 3-4 mdr. – tror jeg – er høgens hærgen. Ellers begriber jeg ikke, at han foretrækker denne metode frem for at lade ungerne komme ud så snart, de kan. Det udvikler da deres muskulatur i udviklingsstadet.

Når vi nu var hos ”medicinmanden”, var det naturligt at spørge ind til hans medicinering. Han benytter Henk De Weerds program for hele ugen. Væsentligst i mine øjne var hans forbrug ved duernes hjemkomst. De får BS og BELGASOL i vandet i 1½ dag. Han påpeger, at duerne ikke kan undgå smitte af gul knop i kurvene, eller når de er nede for at drikke, og så er det venligt overfor ens kapflyvere, at man hjælper dem. De skal jo flyve igen næste uge. Han er godt klar over, at duerne har et godt immunforsvar, men holder det til den store påvirkning? Personligt syntes jeg, at det var rart at høre, for det har jeg praktiseret hos mine i snart 15 år. Inden duerne sendes bliver de behandlet for luftveje med bl.a. WN eller Ornispecial. Det gør jeg ikke mere. Han nævnte også, at ved ungesyge er det en blanding af Kobolt og Amco, der virker bedst. Vi skulle huske at give duerne rigelig med rekreation efterfølgende, og behandle dem med Belga Back – mælkesyreprodukt, vitaminer(BelgaBion) og elektrolytter(Belgasol). Det kan naturligvis også være med lignende produkter fra andre firmaer.

MVL BUSSEN 2015 008

For et par år siden, ved et besøg hos Henk De Weerd, forespurgte jeg, om ikke de kunne lave 4 i 1 i pille form. De var imidlertid i gang med at lave Belgamco i pille form. Det stof er bedre end 4i1 til bekæmpelse af ungesyge samt andre dumme ting i duen såsom paratyfus mv. Det er rart nu at have stoffet i pille form, så vi har lettere ved at behandle de duer, som viser skavanker i stedet for gang på gang at skulle give behandling til alle duerne. Jeg fik de første pakker med hjem, og Meldgaard har dem i denne uge.

HJ.