Hårde, men gode flyvninger i weekenden.

Mange står nok og mangler en del duer. Det var næsten forudset, men det blev gode kapflyvninger. Østenvinden er altid en hård nød at knække, og især, når vi slipper vore duer i det sydvestlige Tyskland. Jeg gjorde opmærksom på det i torsdags.

Det er klart, at vinderen i Jylland skulle findes i det vestlige. Vi fløj mellemdistance fra Münster, og I Nord brugte de den som langflyvning. Duerne blev løsladt sammen, så Tonny Nissen i Esbjerg kan kalde sig Jyllandsvinder, stærkt forfulgt af Yrsa & Villy i samme forening, 027. Stort tillykke til Jer to. Duerne holdt nu en stabil fart videre op i Jylland og nordjydernes langflyvning blev egentlig ganske flot.

Vi havde langflyvning fra Gotha ligesom Region Øst. De blev dog ikke sluppet sammen. Begge flyvninger satte sine krav til duerne. Afstanden alene i østenvind er jo noget af en omgang at bekæmpe. I vores region var der overlegen sejr til Meldgaard & Jeppesen med to duer på 1223 mpm. På Sjælland gik sejren til H. Kåre i 112 med 1151 mpm. – Jeg synes, det var mægtig gode præstationer. Det var en hård flyvning, men duerne kom noget mere regulært end fra Münster.

Hos M&J var den ene af de to duer den samme, som var regionsvinder i sidste uge fra Celle. Nr. 1023, som blev afbilledet i sidste uge, er i øvrigt efter Deres afrikapar. Det var ikke den eneste flyvning makkerparret brillerede på. De vandt begge mellemdistanceflyvningerne i sektionen fra Münster, og oven i købet også den åbne sektionsflyvning med de 12 første i sektionen, tror jeg. Der var andre meget flotte præstationer rundt om i landet, men ingen kommer i nærheden af M&J. De var også meget suveræne i sidste uge, og da gav jeg dem en dobbelt blomstret rose, og hvad gør jeg så nu? – ja, en hel buket. Endnu engang et stort tillykke.

Og så til haven i Viuf. Det blev en solrig dag. Vi holder meget af at bruge solen, og for os er der ikke noget bedre end at nyde den samtidig med at vente på duerne. Vi startede tidligt for at vente på sektionsduerne. Jeg var nok kommet lidt i tidnød, da jeg skulle samle GPSn, som jeg af én eller anden grund havde fået skilt ad i sidste uge. Jeg synes ikke rigtig, jeg kunne få den sat sammen, så det virkede rigtigt. Jeg kom i tidnød og tænkte, ja, den bliver da konstateret i boksen. Der kom da også kort efter én på sportsflyvningen fra Trittau. Jeg gik dog ind til boksen efter den var gået ind, og bum, der var ikke noteret en tid. Jeg fik GPSn skilt fra boksen og så i en fart hen og få duen over indflyvningen igen. Duen vandt alligevel i foreningen, men den kunne have været noget højere i sektionsresultatet. Sådan noget ærgrer. Jeg måtte ind til computeren for at indberette duerne. Alt imens jeg spekulerede på, hvad der kunne være galt. Da jeg kom tilbage byttede jeg om på stikkene i GPSns mellemled, og vips, så var det i orden, og de åbne duer kunne indtelefoneres med GPSn. –

Alle sektionsduerne kom fint, og vi havde mange med, fordi vi havde sparret en del for Münster flyvningerne. Vi havde dog flere af vores topduer med, og vi satte os tilrette. Solen skinnede mere og mere.

Vi fik 1325 ganske pænt på sportsflyvningen, hvorimod den åbne lod vente på sig. Endelig fik vi én af vores tophanner. Han havde et tykt lag mudder på benene. Der kom så flere, men uden mudder. De var dog langt fra alle hjemme, før vi skulle i gang med at vente på langflyverne. Det blev en langtrukken omgang i solen. Til sidst var jeg helt ør i hovedet og fortrak til stuen for at se cykelløb, som jeg elsker at følge med i. Bodil mente nok, at hun kunne tage lidt mere sol, så hun fortsatte vagten på terrassen. Det varede dog heller ikke længe, før hun kunne melde en due ind over haven. Det var vores top hun 1201, es. Due vinder sidste år. Lidt efter kom endnu én, og siden har vi ikke fået flere fra hverken Münster eller Gotha, og vi mangler i skrivende stund 7 duer, deriblandt flere af vores frontflyvere, også på langflyvninger.

Og det værste er, vi skal flyve fra Osnabrück i næste uge. Fri mig fra det onde!

HJ.

NB. Hvis reklamen med den fede mave er i ude i siden, så tryk på den.

Så får I Claudia Rex.