Hård vind ingen hæmsko.

Alle sektionerne i Region Syd valgte at afvikle deres sektionsflyvninger lørdag på trods af den kraftige vind. Som ventet gik det meget fint. Duerne har meget let ved at orientere sig i det vejr, og så vidt, jeg kan se, så er duerne kommet rigtigt godt i alle sektionerne. Selvfølgelig har duerne været på arbejde, men holder alligevel hastigheder på 1100 til 1300 mpm. Selv sektion 63 valgte at flyve lørdag, og efter resultatlisten der oppe, så er det også gået fint. De andre nordjyske sektioner udskød til i dag søndag, og her er det også gået godt med lidt mere fart på duerne. Så alt i alt en rigtig god start, hvor alle sektioner har været med.

I vores sektion – 32 fløj vi to flyvninger fra Altona. Den første en 4-duers flyvning, vi kalder det grandprix flyvning, og den anden en åben flyvning, hvor vi må sende alle dem, vi har lyst til. Der var rigtig fint vejr de første 50 km. på flyvningerne, men så begyndte det at blæse noget op og blive overskyet. Det betød også, at den øverste del af resultatlisterne ville være tæt besat af de sydlige foreninger i modsætning til sidste uge, hvor vejret gav de nordligste foreninger en fordel. Sædvanen tro, så var John Korsholm på pletten og udnyttede flot muligheden på begge flyvninger. Han var henholdsvis 70 mpm. og 30 mpm. foran de næste i sektionen.

Hos os i den nordlige ende var der et fald på en del mpm., men det er vi så vant til, og det vil sikkert være sådan resten af sæsonen. Her i Viuf kom duerne imidlertid rigtig flot og meget tæt efter hinanden. Med lidt højere hastighed, end jeg havde vurderet dem til. Så en rigtig flot præstation af vores stab. Det ser ud til, at de fortsætter, hvor de slap sidste år. Når jeg skriver stab, så er det enkehunnerne. På begge stationerne var der en del af dem hjemme, før der dukkede en han op. Alle vores 28 afsendte var da hjemme så betids, at vi kunne tage hunner fra i god tid inden frokost. Det er sjældent, det sker, så det vidner om en rigtig god og homogen hjemkomst, og sammenlagt med sidste uges flyvning fra Quickborn, så har vores duer virkelig fået nogle gode km. i vingerne.

Når duerne vender hjem, er der BS og Belgasol i drikkevandet og de får først tilbudt korn – Gerry Plus – ca. 2 timer efter hjemkomsten. Enkemændenes relative svage præstation i sammenligning med enkehunnerne i går, kostede dem en ”straffetræning” her i formiddag – 32 km. fra Ørby, der ligger helt ud til Lillebælt. De havde nogle af vores ynkelige ét-års med. De var ikke med flokken hjem, men kom dog solo inden for den næste halve time, så måske er der håb om, at de med tiden kan vise sig som gode brevduer.

HJ.