Hjem fra ferie.

På den sydlige del af Grand Canaria har de virkeligt godt flyvevejr, altså for brevduer. Blå himmel, kun med få striber af lyse skyer, 24-26 graders varme med en frisk lille brise, ja, det kunne vi bruge herhjemme hele sommeren. Sådan oplevede vi alle dagene, og det var dejligt, men vi trængte også hårdt til denne afvigelse.

Nu skal jeg for alvor i gang med duerne, så i morgen kommer de nye hanunger ind i rederne. De gamle er flyttet til et andet rum, så de ikke forstyrrer de unge i at tage en rede.

Jeg har også været til to foredrag. Torsdag i Aabenraa med danmarksmester på de åbne mellemdistanceflyvninger, Mark Skovbo, og lørdag i Vejen med Lars F. Hansen, danmarksmester på sporten.

I dag vil jeg beskrive oplevelsen i Aabenraa med Mark. Han havde lavet sit som en slags diasfremvisning, og det var glimrende. Godt struktureret og i stor udstrækning med alle de oplysninger, som var relevant for en lyttende forsamling. Mark fortalte om sin udvikling i brevduesporten, om sine holdninger til pasning, avl, træning og fodring. Det var meget spændende at lytte til, så de, der fremover har mulighed for at høre et foredrag fra Mark, bør strømme til og glæde sig. Han havde medtaget sine mesterskabsduer + superavleren Marple. Alle fik mulighed for at håndtere dem, og især duerne med Dirk Van den Bulck blod i årene gjorde stort indtryk. 335, Danmarks bedste es due,  var der naturligvis også. Jo, en super aften i Aabenraa.

 

Henrik Meldgaard var vært. Han elsker at håndtere duer.

Leder af Supercuppen i det sønderjyske, Brian Thomsen, var der også.

Næste udgivelse er fra lørdagens oplevelse i Vejen.

 

HJ.