Hopsa!

I dag regner det. Det var også det morgenens vejrudsigt lovede, og frontzoner vil drive ind over landet. Det er troværdigt nok. Vejrmedierne har ellers i øjeblikket vanskeligt ved at forudsige vejret. Om det kan kaldes utroværdigt, som det er tilfældet med nyhedsmedierne efter i tirsdags, kan det vel næppe.

Nu drejer det sig mest om vejret på lørdag. Prognoserne spår et fremragende vejr både her i landet og det nordlige Tyskland. Mon ikke, vi kan stole på det. TV 2 og Wetter Online er da helt enige om det, men ser man på deres spådomme om vindretninger, så ophører enigheden. Se blot følgende spådomme hentet på deres udsigter for et kvarter siden:

Stendal             Syd (nord) I parentesen Wetter Onlines spådom.

Henstedt          Sydøst (Nordvest)

Soltau               Øst (Nordøst)

Trittau               Øst (Nord)

Aabenraa        Vest (Nordvest)

Kolding             Nord (Nordvest)

Noget andet er så, at går man ind og finder deres forudsigelser i eftermiddag, så har vindene formentlig skiftet retning.

Det værste ved det er, at når vindene sådan skifter og ikke er så forudsigelige, så er vejret ikke så stabilt, som vi kunne ønske os. Fronterne roder for meget rundt endnu.

Vejrudsigten er dog langt bedre end sidste år på samme tid, og godt for det.

Vi har fuldt hus på slaget endnu, og vi rydder igen med alle de bedste på Ddb flyvningerne. De er en større udfordring for duerne, og de brede slip giver større individuelle muligheder. Desuden er der langt større prestige i at lave et godt resultat på disse flyvninger. De 4 bedste har vi med på sportsflyvningen. Det er stort at vinde den.

Til sidst en lille sød historie: I lørdags blev jeg ringet op fra Vejle Rideskole. En meget venlig stemme fortalte, at én af vores duer – en unge – var landet ude hos dem. Den var træt og noget forkommen, så de havde foldet et hestedækken, som den kunne være inde under. Jeg kunne mærke at mandens datter var noget bekymret for den lille due. Jeg kunne ikke lige køre derud med det samme, da vores bil ikke var hjemme, og jeg i øvrigt også ventede kapflyvere hjem, men jeg lovede at komme søndag morgen. Det nåede jeg ikke, for søndag morgen, lige inden jeg skulle af sted, ringede manden igen. Duen var desværre død om natten, men han ville gerne spørge, om hans datter måtte begrave den!

Go’ vind til alle på lørdag.

HJ.