Hudløs rep.møde

Jeg er kommet lidt til hægterne efter snart to års bøvl med senfølger efter Covid 19, så jeg kunne igen deltage ved mødet i Brædstrup. Jeg begrænsede mig til kun at deltage i selve repræsentantskabsmødet, men efter sigende var det en virkelig god weekend, både fredag aften og lørdag med aftenfest.

Det var mødet sådan set også, hvis man kan sige det, når stort set alle forslag enten blev nedstemt eller trukket tilbage. Det var en god oplevelse med præmieoverrækkelsen, og det var skønne oplysninger om DdBs regnskab, som udviste et flot årsoverskud, og som fik store roser af den eksterne revisor. Det var også glædeligt, at 023 var blevet klar over, at deres forslag om at nakke sportsflyvningerne var et skråplan, og derfor fik trukket det inden behandlingen. Så kan vi igen respektere dem for deres ellers kreative virke i sporten.

Vi havde i 227, 055 og 070 vores idéer om områderesultater til afprøvning. Fra det allerførste HB – møde i efteråret vidste vi, at HB ikke mente, at det udregningsmæssigt kunne lade sig gøre, og det kunne det heller ikke her flere mdr. senere. Vi måtte derfor trække forslaget, men vi fik benyttet lejligheden til endnu engang at gøre opmærksom på den konkurrenceforvridning, der i mange år har hersket i Region Syd på mellemdistance flyvningerne fra bl.a. Tyskland. Duerne og træningsmodellerne er efterhånden blevet så gode, at flokken kommer op til Jylland med en hastighed, der ikke kan holdes så snart den første udskilning finder sted. Det er i sig selv rigtig flot og vi skal fortsætte med at udvikle både duer og træninger. Vi er på ingen måde ude efter at formindske sektionerne, tvært imod, men stærke slag i den sydlige ende af sektionerne kommer generelt til at dominere den næsten øverste halvdel af præmielisterne i sektionerne. Vi har derfor i sektionerne 32 og 33 de sidste to år forsøgt os med at lave resultatopgørelser i områder, hvor der også har været en pæn præmieliste. De to sektioner har fløjet sammen på sektion 32s sportsflyvninger. Områdeopgørelsen har været offentliggjort på både facebook og min hjemmeside her. Områderne Vejle, Kolding, Aabenraa og Gråsten har haft deres egne vindere, og det har været meget værdsat. Der har også været sektionsopgørelser, og mesterskaberne er blevet vundet via disse. I 2023 har der været 28 sektionsflyvninger, og sektionsvinderne har haft følgende fordeling: Aabenraa/Gråsten 25 – Kolding 3 – Vejle 0. Ja, sådan har det været i mange år, så det er vel ikke så svært at forstå, at vores områdeopgørelser har været modtaget med kyshånd. Det er den hånd, vi ville forsøge at føre over i DdB regi. Vi har prøvet det for et par år siden, og da blev det ikke godt modtaget, og det glippede igen i år, måske skulle vi have holdt fingrene fra mesterskabsidéer. Vi er dog glade for, at vi har forsøgt at hjælpe HB på vej med konkurrencemodeller, der kan glæde langt flere medlemmer om sommeren. Heldigvis viste Landsformanden lidt forståelse og meddelte os, at vi måtte bruge flyvningerne i lokalt regi.

Efter mødet kom flere og fortalte, at de også gerne ville lave sådanne områdeopgørelser. Det kan da godt være, at vores model skal ændres lidt hen ad vejen, men når blot nogle flere vil prøve det, så er vi måske på vej med nogle gode tiltag, som kan forstærke medlemstallet fra neden. Der er efterhånden flere og flere, der som jeg, ikke magter at være aktiv mere.

Det kunne være helt sjovt, hvis også sektion 35, der har lige så store problemer som os, ville være med på at prøve det på den korte mellemdistance i 2024.

Der var også comeback til to tidligere HB. medlemmer, nemlig Jan Qvortrup og Tommy E. Rasmussen.

Præmieoverrækkelsen fik et sjovt og genialt tilsnit i år. Det var kun to medlemmer, Johs. Markussen og Anders Bo Brøbech, som kunne dele de 5 DM. kategorier. De fik mange præmier.  Johs. vandt 3 x DM. Helt fremragende, og flere af hans fans mente også, at der måtte en trillebør til at køre gevinsterne og Johs. ud af salen. Det var et festligt optrin. De havde også fået fremstillet “Johs. – trøjer” med portræt af den tredobbelte DM – mester. Jeg var så heldig at få en sådan trøje med hjem. Tommy var i sin tid en meget stor fan af Johs., og han ville have været meget begejstret for en sådan trøje. Hans værelse står endnu urørt hen, så Johs.-trøjen vil komme til at pryde væggen.

HJ.