Hvad med sommervejret.

Vi har her i december mærket, at vejret er ved at ændrer sig. Vil det fortsætte i de kommende måneder og frem til vores flyvesæson 2016?

Vi har før haft lignende temperaturer, men ikke så voldsomt et vejr. Foreløbig har det givet en god vinteravl med duerne, og man kan håbe, at det også giver nogle gode flyvninger. Sidste sæson var vanskelig, også fordi vore metrologer endnu ikke har lært at vurdere og tolke de nye vejrfænomener.

Vi har brugt vore duer mere eller mindre, som vi altid har gjort. Konservatismen er udbredt i brevduesporten. De, der prøver at gøre tingene lidt anderledes, bliver hånt eller til grin og sjældent rost, når det går godt.

Det er lettere at flyve sin bestand sønder og sammen, end at nå toppen til sidst. I år har vi heldigvis flere nye på toppen, og det kan lade sig gøre for alle, selv med en lille bestand, men hvad er toppen egentligt? Det er ikke kun DdB mesterskaber, det er også mesterskaber i sektionerne, det er es duer rundt om i landet. Her den sidste dag i året går vi alle med drømme for den næste sæson. Det vil være stort at blive national mester, at vinde nogle af de flotte pokaler, så man skal på scenen i Brædstrup. Det kræver bestemt ikke en stor bestand, men det er heller ikke en hæmning, selv om mange ikke magter at arbejde med mange duer.

Hele dagen i dag vil jeg glæde mig over de flotte resultater min unge bestand fik fløjet hjem til slaget. Mine tanker vil også gå til de dage i sæsonen, hvor jeg havde held til at skåne dem for nogle af de værste flyvninger. Drømmene om næste sæson vil ikke gå på mesterskaber, men at bringe mine nu et år ældre duer til nogle virkelig flotte præstationer.

Måske har jeg en lille fordel ved at være løslader i sektionen. Derved tvinges jeg til at studere vejret grundigt. Det kan mange af Jer også, så I måske kan skåne Jeres duer for at være ude i noget ubehageligt vejr en weekend eller to. Det er ikke bare løsladerne, der skal komme noget uregerligt vejr i forkøbet, man skal også selv tage et ansvar.

Vi er jo også i gang med udstillingssæsonen, selv om den efterhånden lider en krank skæbne, ingen gider rigtig være med mere. I vores sektion prøver vi at gøre det lidt anderledes. Vi laver en udstilling for unger og ét års, så de også kan deltage mod hinanden på de første flyvninger i 2016. Flest point på de tre sektionsflyvninger før DdB start og den første DdB flyvning. Vi prøvede det med succes sidste år, så i år er 166 duer tilmeldt. Stadepenge for deltagelse er 50 kr. pr. due.

Der er også gang i auktionerne. Jeg har lige haft held til at købe en super hanunge fra Jos & Jules Engels via M&C auktionerne. Jeg hentede den i går. Den er både et fysisk og psykisk et pragteksemplar. Avlsegenskaberne tvivler jeg ikke på. For to år siden købte jeg tre Engelshanner hos M&C. De har hver en hanunge, som har fløjet sig ind i es due toppen som ét års i år. Jeg kender også disse duers kvaliteter som kapflyvere fra de foregående mange år.

Jeg vil slutte med at vise Jer mit nyindkøb. Jeg vil også ønske Jer et godt nytår. Jeg ved, at der heldigvis er mange, der følger siden her. I år er vi nået over 900 besøg på de bedste dage, så jeg vil gøre mig umage i det nye år.

BEL15-6052045

Barnebarn af “178” og “den As” – foto: Mark Skovbo Madsen 0190.

HJ.