“Iceman”

I mine unge år spillede jeg fodbold i Vejle, og i ungdomsafdelingen og blandt mine skolekammerater fik jeg tilnavnet ”Iceman”. Det var ikke fordi jeg var en hård gut eller var bedst i vinterkulden, men fordi jeg spiste meget is, når vi var på tur. Om vinteren, når vi startede træningen op, var der ofte så koldt og glat, som i disse dage. Vi kunne egentlig godt alle have fået det tilnavn. Vi måtte ikke betræde græsbanerne, for de var frosne også selv om der lå et lag sne på dem. Græsset vil blive ødelagt, hvis vi gjorde det. I stedet blev vi hver gang sendt på løbeture i Nørreskoven. Det skulle gavne konditionen, men jeg tror nærmere, det gavnede vores balance, for det var altid vanskeligt ikke at ”smutte”. Gjorde man det alt for mange gange, blev man lidt til grin, og en del gad da heller ikke fortsætte træningen og kom først igen, når vejret var lidt lunere. – Men hvad har det egentlig med brevduer at gøre?

Jo! Når man nu har været så uheldig at parre sine duer på et tidspunkt, der skulle udløse æg i rederne netop som en ubønhørlig nattefrost satte ind, så skal man holde balancen og ikke ”Smutte”, når 1.æg fra rederne skal bæres frem og tilbage fra fyrrummet, hvor mine har været placeret i en skål med korn. Det er heldigvis gået uden uheld, men ca. 40 % af hunnerne specielt de et-års gider ikke lægge æg i denne kulde, og de kommer sikkert først i gang, når frosten bliver lidt mere human i næste uge. Det giver lidt bøvl med unger i mange forskellige aldre. Jeg er ikke verdensmester i at tackle disse situationer, men nu må jeg overveje løsningsmodellen.

Bodil kunne ikke stå for at tage et billede af “Iceman” – med fire lag tøj og godt skærmet på hovedet. Min atsma kan i øvrigt slet ikke lide det meget kolde vejr, så masken har mere end én funktion.

Mange har sikkert været i gang med at sætte duerne sammen i denne weekend og givet også i næste. Det er næsten også nødvendigt, hvis man har tilmeldt unger til diverse one-loft slag. Det er flot, at MVL har fået FCI – status. Det tiltrækker formentlig mange spændende slag fra hele Europa, da de kan tælle en eventuel god placering i Aabenraa med til FCIs verdensmesterskab, som kåres ud fra de 4 bedste placering for hvert enkelt medlem på one-loft slag, der har FCI – status.

Jeg må nok lige gøre opmærksom på, at M&C onlineauktion har fået hold i en lille samling unger, originale De Rauw – Sablon duer fra Moulin Rouge Breeding Stud i Frankrig. Det er tilsyneladende sensommerunger, men de ser bragende godt ud og med rigtig flotte stamtavler. Prøv at kigge forbi.

HJ.