Jef De Wilder, Sint-Katelijne-Waver, Belgien.

 

Det er hvert år hyggeligt i Jef og Annies have. 16 år i træk har vi været her og nydt godt af deres gæstfrihed og Jefs skønne duer. Også Jos Engels og Jos Joosen var til stede i haven den dag. Skønt med tre belgiske koryfæer på samme tid. Jos Engels var dog synligt nedtrykt. Han havde mistet sin kone for kort tid siden.

Mvl-bussen 2014 496 Mvl-bussen 2014 490 Mvl-bussen 2014 494 Mvl-bussen 2014 479 034

Her en hel billedserie startende med vores afsked. Vore værter får altid en gave fra Meldgaard. Jefs datter finder det morsomt med en Dapirace kasket. De to næste er fra råhyggen i haven. Sådanne billeder har næsten sin egen historie. Det fjerde billede er fra det bord, som næsten er på alle vore besøg, nemlig bordet for de mest trætte og chauffør, Bjarne. De fire første billeder er taget af Tommy, som elsker at fange mennesker. Det sidste har jeg taget. Det viser for bordenden Jos Engels.

Jef er stadig særdeles frisk trods sine 81 år, og duerne bliver stadig passet på samme solide måde. Resultaterne blegner bestemt heller ikke. Jeg stødte tilfældigt på en udgave af Die Brieftaube fra 2004, hvor der var en stor artikel om Jef. Den var bygget over emnet De Slab dynastiet. Forud for dette dynasti havde Jef en rigtig flot samling duer fra Stan Raymakers, duer som har gjort det særdeles godt i Danmark. På Mors gik eller går mange fremragende duer fra Jef efter denne familie, og i Kolding hos Alf Kristensen som super langflyvere, samt hos Jørn Boklund.

Jeg har været med på alle besøgene hos Jef, og jeg har også hos ham oplevet belgiernes specielle form for at skaffe blodfornyelse. ”Slab” var nationalvinder, og med en sådan i hånden har man langt lettere adgang til de store stjerner i Belgien. ”Fineke 5000”, Flor Vervoorts verdensstjerne, har således været på besøg hos ”Slab”, hvor hver ejer fik to unger ud af det. ”1686” fra Danmark har været på besøg dernede, og det har Meldgaard & Jeppesen haft meget gavn af. Han har nok haft besøg af andre store stjerner, som jeg ikke lige kender til. Ud over dette har Jef også byttet unger med mange af ”de store”. Han har haft stor gavn af hjembyttede duer fra bl.a. Geerinckx, Hok Engels, Francois De Keyser og Gaston Van De Wouwer. Den øjeblikkelige stjerne på flyveslaget er ”Junior Kaasboer”- ”480”, som er avlet af GvW Denmark

På den måde har Jef vedligeholdt en fremragende samling duer. Han flyver ikke med ret mange duer, og det kræver en brandhård sortering. På den måde arbejder Jef aggressivt, selv om han er en meget stille og ydmyg mand. Han er dominerende i sit område og holder hele tiden en høj standard i resultaterne. På flere af vores ture har der været nybegyndere eller lidt usikre brevduefolk med. De har gerne villet købe en unge eller to, men været lidt på herrens mark med, hvor de skulle gøre det. Jeg har altid sagt til dem: Køb hos Jef, der er den største chance for, at du får høj kvalitet til en meget billig penge.

Vi fornemmer altid, at duerne hygger sig meget på Jefs slag, og det uden snavs, skidt og halvrådne papkasser på gulvet. Jef er hos duerne dagen lang. Med over 60 års erfaring søger han stadig udvikling og resultater. Man fornemmer, at duerne er en milepæl for Jef.

Vi glæder os allerede til at besøge ham igen til næste år.

HJ.