Jeg er ikke helt enig med Anders.

Jeg har gennemlæst Anders Brøbechs tanker forud for valget til HB. Der er virkelig mange spændende idéer, bl.a. omkring mesterskaber, som jeg også mener trænger til en opløftning.

Det er skønt med helt nye folk på DM – toppen i år, men vi bør have flere af den slags, det animere folk til at kæmpe hele sæsonen- Den må ikke gå i stå, for så fortsætter man i sektionen.

Hans idéer om at ændre ved sektionerne om nogle år, er jeg ikke helt rolig ved. jeg er af den opfattelse, at jo mindre beregningsområder, jo mere retfærdige præmielister. Som det er i dag beregnes der i sektionerne, og hvis man vil lave større præmielister – region f.eks., så bruges sektionspoint som udgangspunkt. Vi kan ikke finde noget mere retfærdigt end det. Der findes flere mindre sektioner, også med mange duer, og de skal naturligvis være glade, for de har en fordel, nar der skal regnes sammen til større præmier. Så er der flere meget lange sektioner, bl.a. min sektion, hvor afstanden er over 80 km. fra syd til nord. Duerne går for det meste i stå op gennem sektionen. I den nordlige del kan det være lidt svært at vinde med. Vi må gøre noget mere ved det, og I sommer gjorde Holger Wittke det så godt, at han kunne vinde begge mesterskaber på langflyvning og var tæt på ved  mellemdistancen. Det kan altså lade sig gøre. Jeg mener, at medlemmerne selv skal henvende sig, hvis de ønsker noget ændret. Med hensyn til sektionsflyvninger, kan man lave samkørsel, hvis det kniber for en mindre sektion.

Jeg var i sin tid opfinderen af sportsflyvningerne med 4 duer. De er blevet en stor succes, og der bør ikke ændres ved dem. Antallet bør heller ikke minimeres. Forskellen ved dem og eventuelt afkrydsning på de åbne flyvninger er som nat og dag. På fire- duers flyvningerne kræves der en langt større indsats af den enkelte due, og hvis man vil vinde dem, så må man sende sine skarpeste duer. På de åbne flyvninger er der slet ikke de samme krav til duerne. Sportsmesterskaberne nævnes i dag først, og måske skulle disse duer honoreres med langt større præmier på én eller anden måde.

Jeg vil også gerne putte noget mere nyt på. I fremtiden bør vi kun have 7 i HB inkl. formanden. Èn fra hver af de tre regioner og tre landsmandater. På landsmandaterne har de største chancer for at få de bedste. De bør efter min mening ikke sidde mere end 6 år, formanden måske 8 år. Man kan selvfølgelig også nøjes med to år, hvis det ikke dur, men det er uden for krav. – Nu skal i ikke tro, jeg kommer fra enhedslisten – på ingen måde.

HJ.