Jeg prøver at følge lidt med.

Efter en lang periode med op og nedture, prøver jeg at kigge lidt på sæsonstarten.

Vejret har nok været bedre tidligere end lige netop i år til træning af duerne op til de første kapflyvninger. Folk med hele dagen til rådighed har dog haft muligheder for træningsture på et gunstigt tidspunkt. Desværre har der været for meget østenvind de sidste 14 dage. Duernes gps. har ofte problemer i den vind. Ofte er der underlige fronter, når vinden kommer fra den kant. I lørdags var vinden dog pludselig skiftet og kom fra vest. Alligevel var der problemer for en hel del duer. – Det virkede som om vejret var mere afklaret i Nordtyskland, men jo længere man kom mod nord, jo mere forvirring i vejrforholdene. De sydlige sektioner kunne slippe først på formiddagen, og deres duer fløj med hastigheder langt over 1400 mpm. Farten faldt dog jo længere duerne skulle nordpå. –  Sektioner nord for Vejle måtte vente til middag med at slippe, og så gik det endda rigtig trægt med at få duerne hjem- Det danske vejr var åbenbart ikke sluppet ud af østenvindens hærgen i en længere periode.

I resultatlisterne har jeg lagt mærke til, at der har været afsendt flere vinterunger, og det forekommer mig totalt tåbeligt. De burde vente et par uger eller tre med at deltage. Selv valgte jeg altid med at afsende selv velforberedte ét – års et par uger senere. – De var heller ikke kapfløjet som unger.

I sektion 32 blev der fløjet fra Kaltenkirchen, og vinderne landede i det sydjyske. På sporten gik sejren til Klaus Nissen i Gråsten og på den åbne til Team Meldgaard i Aabenraa – Stort tillykke til de to.

Jeg kikkede mig lidt rundt og blev meget glad for at se Hans J. Skovgaard på banen igen, og det blev med en flot sejr, men hvad skete der med Johs. Markussen? Havde han glemt at sætte boksen i gang!

Ja, ja træerne vokser ikke ind i himlen. Det er én af de ting brevduesporten bl.a. belærer os om.

Held med træningen i denne uge og flyvningerne på lørdag.

HJ.