Jens Pedersen til 227

Jens Pedersen er kendt for en række gode oversættelser og artikler i Brevduen. Han har også fløjet rigtigt godt med sine duer i 222 ”Sjælsø”. Et skifte fra Birkerød til Kolding i en alder af 92 år er dog særdeles bemærkelsesværdigt.

 

Jens P 001

Jens er flyttet til sin familie i Taulov. Her er god plads på et stort og flot hestestutteri. I løbet af ganske kort tid er der opført et helt nyt dueslag, 8 m. langt og med plads til avlsduer, unger, enkehunner og flyveslag med 12 reder. Der skal flyves på totalsystem.

Med i bagagerummet fra Birkerød var 8 par avlsduer. Jeg så dem, flotte og stilrene Houben – Jansen duer, som har været med til at hjemflyve flotte resultater i 222. Så snart rederne er helt færdige, og duerne er blevet vaccineret, skal de sættes sammen, så Jens kan få unger klar til ungeflyvningerne i sommer.

Jens skal være i kompagni med sin svigersøn, Niels. Han har som ganske ung tumlet med brevduesporten. Jeg er helt overbevist om, at de to vil komme til at hygge sig med brevduerne i de meget smukke omgivelser ved stutteriet.

Vi er i 227 glade for, at de valgte vores forening, og vi byder dem hjertelig velkommen.

Jeg følger naturligvis med på de forskellige auktionshuse, og på ”Pipa” oplever man i disse dage, at det helt store hit i øjeblikket er Luc, Bart & Jürgen Geerinckx. De har 23 unger på auktion, og lige nu ligger gennemsnitsprisen på små 29.000 kr., og så er det generelt ikke kineserne, der byder dem op. Jeg hygger mig med at studere stamtavlerne på de forskellige unger, og kan derved konstatere, at mange af duerne også er i stamtavlen på flere af vores duer. Vi har haft gode resultater med disse duer.

På det danske auktionshus ”M&C” er de sidste 11 unger fra Jos & Jules Engels endelig kommet på. Duerne ser mægtig godt ud og har fornemme stamtavler, så selv om det er lidt sent i forhold til vores avlssæson, så kan der måske godt være én eller to, som er værd at få fingrene i.  Christian og Martin har i beskrivelserne af slaget været meget omhyggelige med hensyn til den historiske udvikling af Flor Engelsduerne. Alene den vil være et besøg på hjemmesiden værd.

Hos os er vi virkelig kommet godt fra land med hensyn til avlssæsonen. Næsten alle par har lagt æg inden 10 dage fra parringsdatoen. Det er bare super, men vi har også været tilsmilet af vejrguderne. Vores forberedelser med bl.a. forparringer har sikkert også gjort sit til den gode start.

HJ.