Jos Van Olmen.

Det lille slag som gør sig rigtig godt på de lange flyvninger. Vi har besøgt ham før, og på min gamle hjemmeside kan I finde en artikel fra det besøg. Vi måtte besøge ham igen, da han i år er helt i top til mesterskabet på de lange flyvninger i Union Antwerpen. Han har således i år været 1. prov. Pau, 1. prov. Montauban, 1. prov. Narbonne og 1. prov. Perpignan.

Næst efter Jef og Annie De Wilder, er det turenes mest gæstfrie sted. Jos Van Olmen er altid smilende og klar med en frisk bemærkning – 75 år gammel. En meget velholdt have møder os, men der er ikke noget stort og forkromet slag. Små slag ligger sådan spredt i haven. Slagene er også bygget efter det for hånden værende princip, men de virker bare. Han arbejder med sin egen stamme og køber sjældent nye duer. Sidst vi var der, blev vi meget benovet over specielt hans enkehanner. De var der stadig væk om end nogle af dem var flyttet til avlsslaget. Desværre kan jeg ikke komme nærmere ind på hans arbejdsmetoder, da mit råstof fra videoen er ikke eksisterende. Harddisken på videoapparatet løb desværre fuld. Jeg kan huske, at vi talte om træning, men som langflyverspecialist, er det ikke noget, han gør, kun lige i opstarten. Det er manden og så nogle meget stærke duer, der skaber de store resultater. Hvis det er duer med langflyverkvaliteter man er ude efter, så er det nok ét af de bedste steder at købe.

Det småregnede lidt, så kurvene var stillet op i et stort drivhus, hvor der var fyldt med vindrueplanter. De røde druer var netop modne, og vi kunne bare spise løs samtidig med unger til salg kunne vurderes. Det var bare super.

Efter gennemsyn af duer og køb af unger, så blev vi beværtet med varm suppe, som blev serveret, mens vi stadig kiggede duer. Derefter blev vi tilbudt nogle meget velsmagende sandwich, og der øl og vand ad libitum. Det var meget hyggeligt. Jeg håber billederne kan gengive lidt af den pragtfulde atmosfære.

HJ.