Juleaften aflyst.

Det er virkelig synd og skam for de mange medlemmer, som havde glædet sig til denne, brevduernes højtid. Over 2000 duer var ellers klar til at gøre højtiden spændende, men må nu nøjes med en reservestation, endda fra den østlige del af Tyskland.

Tja! Vi kan vel lige så godt tage det som en oplevelse af de sjældne, og så håbe at duerne giver os en god konkurrence. Det er unægtelig en svær opgave vore løslader er udsat for i øjeblikket. De skal heller ikke dadles for, at den bedste dag at løslade duerne i, faktisk var i lørdags, hvor det var planlagt til. Havde man gjort det, havde vi formentlig fået en hurtig flyvning. Vejrudsigten for det nordlige Jylland kom ikke til at holde stik. Vi fik slet ikke det uvejr, som ellers var stillet i udsigt, og hvad værre var, at vejrudsigterne for søndag og mandag først blev rettet til på et meget sent tidspunkt. – Bestemt en vanskelig størrelse for vore løsladere.

I Region Syd skulle vi afholde den korte mellemdistance fra Lüneburg. Her ville et slip omkring kl. 6 formentlig have udløst en fornuftig flyvning, men også det blev udsat til søndag, hvor vi fik en fin flyvning med meget tætte hjemkomster. Jeg lagde mærke til, at de sektionsflyvninger, som blev gennemført om lørdagen, havde en fin resultatliste, så det kunne godt lade sig gøre.

Jeg har ikke en bestand, der generelt tillader mig at deltage på langflyvninger og maraton, så jeg kan betragte problemerne sådan lidt fra sidelinjen, men jeg håber inderligt, at Jer, der har duer med, får en god oplevelse, selv om den jo nok bliver anderledes.

I Viuf fik Bodil og jeg bestemt også en anderledes oplevelse end vi havde sat næsen op efter på den korte mellemdistance fra Lüneburg. Da tiden var inde vrimlede det med duer hen over haven, ja, nærmest som en pludselig “regnbyge”. Der var lige så mange fremmede unger, som vores egne, og de gad i første omgang ikke fortsætte flyvningen, men landede på taget og var oplagt jagtbytte for vores slet ikke udfløjne enkehanner. Sådan har det set ud  ved flere af de korte mellemdistancer i år. Når vi ikke selv flyver kapflyvning med unger, så virker det meget irriterende. Mange har ytret ønske om, at få ungerne sluppet for sig selv, og det ønske vil jeg tilslutte mig til fulde.

Flyvningen blev atter vundet af John Engel i Haderslev. Han har ellers opholdt sig på ferie i det Sydspanske, men hans slagpasser “Lille Bent” har virkelig bestået prøven i år. Der sad denne gang 9 duer i front. Vi kan godt glæde os til at læse om dette slag, når Mich. Th. har haft pennen i hånden. Han var i øvrigt næst hurtigste slag på flyvningen, også med en lille stak.

Vi måtte lidt ned i præmierækken. De fremmede unger ødelagde det lidt for os. Heldigvis havde vi også sportsflyvning i sektionen, og her gik det bedre med topplacering til to ét års, bl.a. igen “512”. – Her var der heller ikke unger med i slippet.

Og så ser vejrudsigten rigtig fin ud til på lørdag!

HJ.