Klar til vinteravl.

Men det gør jeg ikke. De respektive par er imidlertid på plads, næsten da! Man ved jo aldrig. Nye idéer kan jo pludselig indfinde sig. Ved min sidste tilpasning i enkemandsslaget opdagede jeg, at en hununge var avlet på et helt andet par, end jeg troede.

Det var først, da jeg skulle indskrive hende i dueprogrammet, at det viste sig, at hun er datter af ”Little Boy Super” og ”Flor Rose”. Det var meget glædeligt, for så er hun søster til vores to nye stjerner, ”Mr. Rose” og Miss Rose”, som begge er 1. es duer i sektionen i ét års klasserne og hannen også 1. es due i all round klassen. Det nye fund er i øvrigt en rigtig god hun, som jeg ustandselig lagde mærke til i ungeslaget. Efter den nye opdagelse, kan jeg godt se, at hun i opførsel ligner sine to søskende. Det bliver spændende. Jeg havde i øvrigt prøvet at parre hende med sin bror, men de ville ikke have hinanden, så nu fik hun en søn efter den hvide ”Tommy Silverboy” fra Vredeveld-Leemhuis. Ja, ja, der var vel heller ikke sket noget, hvis de to søskende havde fået hinanden.

Her ved mit skrivebord står en lille dåse med de ringe fra 2015, som var i brug, men hvor værterne ikke levede op til mine forventninger. Der skulle have været flere, men nogle ringe fik genanvendelse. Jeg fik 50 ringe i år, og her på skrivebordet ligger de 10. Jeg lader dåsen stå, den minder mig hele tiden om, at jeg skal efterrationalisere mine vurderinger og handlinger i sommerens forløb. Er jeg blevet for krævende? Har vi arbejdet forkert med ungerne? Har vores parringer ikke været de rigtige? Er avlsduerne matchet forkert, eller måske ikke gode nok? Jeg kan se, at næsten alle ti ringe har været påsat unger fra avlsslaget. Tja, det kan skyldes, at jeg har aflivet alle unger efter ét af parrene i avlsslaget, men ikke helt. Der er også andre par, som ikke har leveret. Det har resulteret i, at jeg har aflivet nogle af de indkøbte. Jeg har allerede indkøbt nogle nye at forsøge med. Vi er på ingen måde afhængig af avlsslaget. Her går hovedsagelig duer, som vi har indkøbt til at give eventuel forstærkning til flyveslaget, hvor vores gamle og gennemprøvede stammer bor. Det er på flyveslaget vi avler hovedparten af de unger, vi kommer videre med. Mange ville flytte topflyvere/avler på flyveslaget til avlsslaget. Det gør vi ikke. Disse duer får lov til at flyve, så længe de kan vinde med. Derefter kan de jo gå og være oppasser for en god mage. Jeg kan nå at få 6 unger på dem, inden flyvningerne begynder, og jeg har ikke brug for yngre unger.

De første 25 år af min brevduekarriere havde jeg ikke avlsduer, kun 20 enkemænd, som også skulle levere ungerne. Det var også her, at mine super avlspar udviklede sig. Dem har jeg haft tre af, og de har skaffet mig en plads i toppen af dansk brevduesport.

Da vi i efteråret var på besøg hos Koopman med MVL bussen, blev jeg virkelig meget glad ved at høre, at han heller ikke stopper sine topflyvere i avlsslaget med det samme, men lader der dem flyve tiden ud. Den eneste undtagelse hos ham var ”Kleine Dirk”, som kun fik to år som kapflyver. Han har også haft tre superavlspar og leder stadig efter det fjerde. Han køber hvert år nye spændende duer ind for at finde den fornyelse, som kan bringe ham et lille skridt videre. Flere af de hollandske  topslag har haft stort held med at videreudvikle Jansen/Van Loon duerne. – Efter min opfattelse, at det her, man skal søge fornyelse. Det er stort set umuligt at købe direkte. Pipa og østen har sendt priserne på himmelflugt., men ind imellem bobler der nogen op på M&C. Det er fra stærkt flyvende slag, som i tide har fået anskaffet sig duer fra disse topslag. Én af dem er Huub Hermans, generalmester i region Limburg. Han har duer til salg i øjeblikket på M&C. Han arbejder med Kannibal duer, Koopmans og i de sener år duer fra den store mester Pieter Veenstra. Sidste gang, han havde duer til salg på M&C havde jeg held til at købe en linjeavlet hun på ”Mr. Blue”, topduen hos Pieter Veenstra. Den er lige kommet hjem og er nok én af de bedst byggede, jeg nogen sinde har købte på online auktion. Det bliver spændende, om den kan ændre på antallet af ringe på mit skrivebord til næste år.

NL14-1304574 Miss Blue

Jeg skal have ny computer, så der går nogle dage, inden jeg er skrivende igen.

HJ.