Klasseflyvninger med stor sværhedsgrad.

Høj varme og til dels modvind udløste regulære om end meget vanskelige flyvninger. Absolut ingen tvivl om, at de på dagen bedste duer vandt i lørdags.

Landsflyvningen fra Giesen var ikke belemret med natflyvere, og de hurtigste duer var pænt spredt i landet. Landsvinder blev Far og lillebror Brøbech, Østdjurs. På 2. pladsen Jens Buch Jensen, Nykøbing M. tredje blev Peter Andersen, Århus, fjerde John Jensen Asnæs og femte Tommy Gydesen, Vejle. Stort tillykke til alle fem for flotte præstationer.

Èndagsflyvningen fra Giesen blev også en særdeles svær opgave, men med meget flotte resultater til følge.

De hurtigste duer i Region Vest landede på de længste afstande, men det var kun få duer, og i flere sektioner var der næsten 100 mpm i spring ned til nr. to. Helt på toppen var Niels & Bente, Års. Stort tillykke til Jer for denne udsøgte præstation. I Region Øst var vinderen Kasper Sørensen i Lyngby. Også stort tillykke til dig.

I min egen region Syd var der sejr til Peter Andersen, Århus. Han var også sektionsvinder fra Minden og nr. 3 i landet på overnatningsflyvningen, så ”UGENS ROSE” til dig, Peter

De øvrige sektionsvindere i Syd: 31: Th. & P Pedersen, Svendborg – 32: Thorkil Thomsen, Haderslev med to duer – 33: Sv E. Vestergaard, Horsens – 41: Lars F. Hansen, Vejen – 42: Ann & Flemming, Esbjerg.

På mellemdistancen i syd fra Minden var Regionsvinderen Brdr. Brøbech endda med 4 duer. Sektion 31: Henrich Fischer, 209 – 32: John Engel, Haderslev – 34: Peter Andersen, Århus – 41: Per Thomsen, Lunderskov, men denne gang kun med de tre første. Det må være p.gr.af det brede slip. – 42: Erik Christensen, 028

I Region Nord sker der spændende ting på mellemdistancen fra Heide. En stærkt flyvende Jens Buch Jensen i Nykøbing M bliver regionsvinder. Oneloftslaget ”Team Femhøje” vinder i sektion 63 og de gæve gutter Ole P & Sønner vinder i sektion 61 – Bare super.

Og så til haven i Viuf, hvor vi endelig fik resultat af vore anstrengelser med de ét-års. De 4 første på sektionsflyvningen fra Trittau. Vi fik dem på engang, og det er nok årsagen til, at de kunne holde fart helt op til os. I Aabenraa havde Henrik og Dino besøg af en flok af vore norske venner, og de synes, det var så flot, at de ville give den norske ”Ugens Rose” til os i Viuf.

Vi havde også 4 ét-års til prøve på mellemdistancen, og det lærte de virkelig meget af om end de ikke kom i top på resultatlisten. De kom ganske enkelt ind fra nordøst, og det skal være dem tilgivet den første gang i et stort slip med topduer ude mod øst.

20 juli 2013 017

For første gang var der varmt nok til ventehygge i haven. Vi har normalt en hård og kold vestenvind ind fra marken. Her mine tro hjælpere i dueslaget. Tommy er hjemme i ferien, og han pakker unger til træning hver morgen og Bodil pakker enkehunner, som næsten også er med hver morgen. Billedet er taget ca. 20 min. før vi skulle opleve 4 sektionsvindere lande fra Trittau.

20 juli 2013 098

Her er så vinderen “Messina” 1110. Avlet på en bror til “485”. Hun har været i top flere gange i år, og hun ligner i sine afslutninger meget moster “485”.  De tre andre har også været fremme flere gange i år, så det var et stærkt team, der var fundet sammen. De tre var: 1913 – 1120 – 1166. Stamtavler kan ses her på siden under punktet “duer”.

HJ.