Lad os håbe på vestenvind i næste uge.

De lover os vestenvind til hele ugen, pænt vejr i øvrigt. Vi skal bruge den til lette træningsture for at pumpe selvtillid ind i vores duer. Desværre blev det lidt vanskeligere en nødvendigt i lørdags på DdB flyvningerne.

Jeg er af den klare holdning, at flytning af duerne fra Osnabrück var særdeles klogt. Slip her ville have lænset os for mange af duerne. Når man så skal i gang med at flytte, så erkend dog, at det skal gøres til et sted, hvor vejret er så egnet, at duerne får rimelig let tur hjem i stedet for at tænke over afstanden, og hvilken mesterskabs kategori, man i det givne tilfælde tilgodeser.

Celle ligger der, hvor det dårlige vejr skiftede til det gode vejr i lørdags. Lige netop her, hvor fronter gnider sig op ad hinanden. Det har ofte givet svære flyvninger. Det skete igen i lørdags. Havde man blot valgt at slippe i Garlstorf, så havde betingelserne været bedre, efter min opfattelse.

Nu kunne vi imidlertid glæde os sektionsvindere i vores forening på de to Celleflyvninger. På sporten Bernth Juhl Nielsen, og på den åbne vores regerende danmarksmester Michael Hansen. På den lange flyvning var Meldgaard & Jeppesen dominerende med de to første i sektionen.

Det var de også på sektionsflyvningerne fra Halstenbek. Det var nogle gode flyvninger med fine hastigheder og god hjemkomst. Jeg kunne glæde mig over, at det var de eneste flyvninger, jeg fik tid til at deltage på. Det var også skønt at se de ét års vise stort talent, både de blå og Van Den Bulck kom godt. Vi var bedst i Kolding på den åbne og nr. to på sporten. Når jeg nævner det som et Koldingresultat, så skyldes det, at vores duer gang på gang ikke kan holde farten op fra Aabenraa.

Det har vi lært at leve med, så derfor laver vi også flere ekstra konkurrencer i Kolding, og mange kan godt lide at flyve disse sektionsflyvninger. Vi har det noget lettere på DdB flyvningerne, hvor der er flere til at holde farten oppe.

Uden for vores sektionsgrænse har jeg de sidste par lørdage lagt mærke til, at sidste års nr. 2 til DM, Lars F. Hansen i Vejen, har lagt helt formiddabelt ud.

Stort tillykke til lørdagens vindere over det ganske land.

HJ.