Lidt energi til at skrive.

De opmærksomme læsere har sikkert observeret, at hjemmesiden her er blevet opdateret, så man nu på menuen ”duer” kan se de parringer og stamtavler, som vi har i år. Det er ikke så mange par, men for de, der købte duer på vores auktion i november, kunne det måske være interessant at se, hvad vi arbejder videre med.

Nu nærmer de første kapflyvninger i sektionen sig. Vi skal starte om 8 dage med Altona, så Bodil og jeg har naturligvis fået gang i træningen af duerne. Duerne går sammen nu, og hunnerne er ved at lægge æg. De flyver temmelig meget, når de er ude herhjemme. Vi har kørt med dem hver dag med undtagelse af i går, hvor andre sysler kom i vejen. Den første gang var de ude på 5 km. Næste dag 9 km og videre med 11 km. og 12 km. Alle duerne var med, og de var hjemme, inden vi kom tilbage i bilen. Det var såre fint. I tirsdags forlængede vi så til 30 km. Det blæste temmelig meget fra nordvest, så de ville virkelig få rørt vingerne. For første gang var vi først hjemme med bilen, så vi kunne sætte os til at vente på dem. Der gik et kvarter, så landede en hun, og der gik endnu et kvarter, inden halvdelen af dem landede i flok. Derfra kom resten én og én de næste to timer. Det var jo egentlig en super god træning, så jeg regnede faktisk med, at de dagen efter ville komme hjem i flok, for vinden var ikke nær så hidsig. Der kom godt nok en flok lige efter vi var vendt hjem med bilen, men det var igen kun halvdelen af dem. Én og én flyvningen gentog sig for de sidste. De var dog alle hjemme igen ved kaffetid. Den første dag troede jeg, at de var løbet ind i en anden træningsflok, men det var jo lidt vanskeligt at forstå, om det også var tilfældet dagen efter. Jeg kom til at tænke på, at Anders Brøbech havde talt om, at hvis duerne ikke kunne klare at komme hjem i flok, så var det nok en god idé at give dem lidt mod gul knop.

Nu havde jeg heldigvis købt det nye vidunderprodukt mod netop gul knop – TriColi – STOP fra firmaet Pigeon Vitality. Det skulle fjerne 99,8 % af tricomonaderne i løbet af 3 timer. Bodil og jeg skulle også have påsat stifter i duernes ringe, så vi benyttede denne handling til også at give dem en kapsel af dette nye middel. Det var nu ikke helt så let, for det virker som om, at disse kapsler er bygget på Burmeister & Wain. Jeg ved godt, at man kan skille kapslerne og drysse pulveret på kornet, men det er bare ikke særligt effektivt. Kunne man ikke have presset pulveret sammen til en pille. Nu ser vi, hvis vores duer kommer sammen hjem på den næste træning, så har det vel virket!

Det var meningen, at vi skulle træne i dag, men vejret er for ringe, så vi udskyder det nok til lørdag eftermiddag. Vi skal jo ned til DAPIRACE med nogle unger om formiddagen.

Og så er det i dag, at min gamle ven HC. Hansen i Vejen fylder 80. Stort tillykke fra siden her.

HJ.