Lige efter bogen.

 

Sådan kom det til at tage sig ud i Region Syd, lidt anderledes i Region Nord, hvor man fløj fra Soltau. I Region Øst kom hastighederne ikke op på det, jeg havde ventet, men vejret er trods vestenvind nok ikke så nem en faktor for duerne i øjeblikket.

Det ser imidlertid ud til, at vi skal fortsætte med denne vejrtype endnu mange dage. Jeg er glad for den. Af helbredsmæssige grunde er det godt for mig, der er fint med ilt i luften. Det betyder dog også, at jeg skal rette blikket lidt mere mod øst, når duerne vender hjem. Ét-års har lidt svært ved at komme væk fra flokkene i tide.

Sportsflyvningen var endnu engang den langt mest spændende at følge med. Det kneb langt mere for den åbne flyvning fra Emmen, men det var jo også forudskikket. Temmelig odds-sikkert faldt regionsvinderen i Sønderborg hos Ivan Hansen, mens sportsflyvningen havde sin regionsvinder hos gode gamle Flemming Friis i Århus, og da han også var sektionsvinder på den åbne flyvning, så modtager han i denne uge ”Ugens Rose”. Tillykke gamle ven, håber du har lært at læse dette.

På sportsflyvningen var vores egen sektion igen skueplads for en fornem præstation af Kaj Jeppesen fra Fredericia. Han havde de tre første. Han bevæger sig mod brevduehimlen med samme fart, som Chris Froome mod cykelhimlen. I 31 gik sejren lidt overraskende til HC. Klitten i Middelfart. Det var lidt overraskende, men flot. I 33 var der sejr til en anden gammel gut fra den gyldne fortid, nemlig Erik Nielsen 046, Horsens, herligt. 41 har nok en vinder i Jan Hasselstrøm fra Lunderskov og 42 i Bent Th. Pedersen. Alt i alt en rigtig god flyvning.

Den åbne flyvning er ret forudsigelig. Efter Ivan Hansens regionsvinder kommer Th. og Poul Pedersen, Svendborg med hele tre duer. Ganske flot. Der er andre end Tom Hansen, der kan få duerne over ”det fynske vand”. I 33 vinder Per T Hansen, Horsens. I 41 den forventede sejr med to duer til Per Thomsen i Lunderskov. Knud E. Jensen i Esbjerg tager sektion 42.

I Nordjylland forløber flyvningerne også fint efter bogen, men der er dog én ganske fremragende præstation hos M&C Hansen i Aalborg, som ganske suverænt bliver regionsvinder på den åbne flyvning fra Soltau. Det er én af dem, der godt kan sættes i glas og ramme. På sportsflyvningen lander regionsvinderen hos Lars Mølholt i Frederikshavn.

Selv om jeg ikke rigtigt kan vurdere resultaterne i Region Øst, så ser jeg dog en ganske fremragende præstation hos mine venner, Meksüd Zuferov, som vinder sportsflyvningen i sektion 11. Stort tillykke til Jer.

Hjemme i Viuf-haven var der for anden uge i træk en flot præstation af vores unge hun ”1107” – Efter ”Bliss” og ”Dame 009” på sportsflyvningen fra Emmen. Hun blev nr. 9 i sektionen som den hurtigste i den vestlige del af sektionen. I det hele taget kom vores duer ganske glimrende, både på sektionsflyvning og DdB, så vi begynder allerede at se frem til næste år med disse unge duer.

Det bedste ved det hele: Vi flyver igen i næste uge.

HJ.