Lige før MVL – bussen.

Vi nåede lige at være til regionsmøde i Vejle. Det var et møde, som lå langt over gennemsnittet.

Formanden lagde for med lidt tilbageblik på sæsonen. Specielt de helt umulige vejrforhold, og de nødvendige omlægninger af flyvninger. Han kom også ind på det ønskelige i, at vi vender tilbage til 7 gennemgående weekends, hvor vi alle sammen flyver fra stationer i nærheden af hinanden, så transporten kan blive meget billigere. Hvis vi havde gjort det i år, så var der sparet 135.000. I det hele taget bliver vi nødt til, at lægge f. eks. Landsflyvninger på en måde, så der også kan være langflyvninger med i transporten. Så vidt jeg kunne vurdere, så var forsamlingen indstillet på, at de 7 weekends med gennemgående flyvninger, bliver fastlagt af hovedbestyrelsen efter høring på regionsmøderne. Tja! Jeg håber, de er blevet bedre til at høre, end det var tilfældet sidste år, men jeg støtter det alligevel.

På mødet i aftes var der stor enighed om, at vi i syd vil have løsladt alle vore duer regionsvis og ikke sammen med nordjyske langflyvninger eller andet. Peter Andersen gjorde klart, at det ikke var noget pakningsmæssigt problem, så det går vi så ud fra vil ske i 2018.

Noget helt andet er så, at jeg i beretningen fra sidste HB møde kunne læse, at man skulle i gang med at lave en ny aftale omkring kørsel med duer. Så vil jeg på det bestemteste gå ud fra, at man hyrer en mindre lastbil til at hente duer i sektionerne 41,42 og 32, så den også kan komme ind og hente i Kolding. Det er vigtigt kære HB. Så kan også vores køres direkte til Horsens, og 055 slippe for belastningen. Der er også folk i Kolding, der ikke sender på DdB, fordi de ikke er i stand til at deltage i transport med trailer til Vejle. Vi bliver jo alle ældre i sporten.

Formanden præsenterede så Jørn Boklund, der havde modtaget opfordringen til at stå i spidsen for arbejdet med at få en form for totalisator op og stå. Jørn forelagde derefter på professionel vis, hvad der var nødvendigt for at få en sådan op og stå via online og skærm. Man var allerede godt i gang med arbejdet, og jeg glæder mig til at følge udviklingen – godt gået Jørn.

Jørn fortsatte så med et helt andet emne, nemlig ungesygen. Han har i mange år været i kontakt med forskellige eksperter. Jeg vil bede Bjarne om at bringe det indlæg fra Jørn i Bladet. Det var fremragende, så igen godt gået Jørn. – Synd for de, der ikke kom i aftes.

Så til noget helt andet. DAPIRACE er godt i gang med at sælge de hjemkomne duer via M&C. Jeg havde på fornemmelsen, at den først hjemkomne ville blive voldsomt dyr. Den nærmer sig i øjeblikket 50.000 kr. – Prøv selv at følge med, det slutter først 1/10.

I sidste uge fik vi es. due listerne i sektion 32. Det var rigtig god læsning for os i Viuf. Vores stjernehun 1201 gik helt i top, med det højeste pointtal i sektionen. Det gjorde hun også i 2015. 255 – linjen på både faderens og moderens side. Hendes datter 1210 vandt hunungeopgørelsen, så det var bare helt super for os, og vi er meget glade for sæsonen. Bedste han kom fra Michael Th. Larsen, og bedste 1. års han fra Holger Wittke. I sektionen tæller alle flyvninger med. Det var skønt for os i den nordlige ende, men vi er også nødt til at have topduer for at vinde med i den stærke sektion.

I morgen tidlig kører vi af sted på årets oplevelse. I må ha´ det godt så længe.

HJ.