Lige nu – okt. – 16

Vejret har virkeligt sat gang i vinteraktiviteterne. De gamle er blevet skilt, og det giver mange fjer i slaget. Vi fejer op så tit, som muligt. Der er også tid for at gøre rummene grundigt rent, hvis man ellers har plads til at flytte duerne sammen i andre rum.

Vi har rigeligt med plads i slaget nu, så vi kan vaske flyveslagene ned, lade dem stå og tørre, før det nye hold duer kommer ind. Vi skal have 9 ét års hanner og 10 ét års hunner ind, og de er alle kapfløjne, så det bliver lidt lettere at komme i gang til foråret. Vores bustur giver os en bunke af idéer. I Belgien specialiserer mange sig. De mindre slag koncentrerer sig enten om langflyvninger eller kort mellemdistance/vitesse. De mindre slag er meget hårde med sorteringen. De har ikke overskudsduer gående på nuværende tidspunkt.

Vi kan forhåbentlig besætte de to gange ni reder. Vi anvender aldrig den nederste række reder i de to flyveslag. Jeg kan slet ikke komme ned til disse reder uden at gå på knæ, og det holder heller ikke i længden, så derfor hellere lidt færre duer. Kvaliteten stiger også på denne måde. Vi har i år fjernet gamle duer med 6 og 7 sektionsplaceringer, men uden at være slagets første due nogen gange.

Det kan dog hurtigt blive svært. I år mistede vi 7 af vores rigtig gode kapflyvere fra Osnabrück/Münster. Jeg har i mine over 60 år i brevduesporten været sektionsvinder flere gange på disse flyvninger fra sydvest, men jeg har også mistet utallige gode duer på disse stationer.

I øjeblikket er jeg ved at skrive artikler om vores besøg med MVL-bussen i Belgien. Naturalbussen har jo også lige været dernede, så jeg håber da at høre lidt om den via Brevduen. Det er bare skønt at få nogle impulser fra vores moderlande mod syd.

Jeg har været ”vippet” lidt af en efterårsinfluenza i denne uge, så jeg har haft fint tid til at kigge på ungeauktionen hos M&C. Det er meget flotte billeder af ungerne i år, så de har fået mundvandet til at løbe hos mange. Ja, ja jeg har allerede tabt mundvandet og købt en dejlig hanunge fra Huub Hermans.  Der er i øvrigt rigtig mange internationale navne med i år. Nogle af dem har haft eller skal have duer på auktion på PIPA. Der bliver det til helt andre priser, så det er dejligt, at vi kan være med for beskedne beløb. Jeg kan da lige nævne nogle af de internationale navne: Danny De Voogd, manden med den flotte fiskerestaurant, som var vært for vores gallamiddag for nogle år siden. Dagen efter skulle han flyve årets sidste flyvning. Han havde været sektionsvinder 14 gange denne sæson, så han håbede på 15 gange. Det lykkedes for ham, hørte vi senere. Så er der Nicole (Henk)De Weerd, Florea Sorin, Jupid Jung (Tysklands største navn i øjeblikket), Gino Clicque, Team GPS, Herman Beverdam, Huub Hermans samt Sangers & Vredeveld, som desværre gør sig uheldigt bemærket med en blank stamtavle på en ellers flot due. Red. stamtavle er nu på plads, og den er faktisk helt suveræn, så kig forbi den. Jeg har gjort det.

Der er også rigtig mange flotte danske og norske duer, de fleste med en prima stamtavle, og så skal man også tænke på, at det er de unger, der er tilbage ud af 1700 startende. Alene det er stor præstation. Det kan da godt være, at de først er blevet nr. 300 den lørdag. De kom hjem trods en meget varm flyvning, og så er de givet vis efter det bedste på de slag, de kommer fra, så slip mundvandet, mens tiden er.

Jeg håber at blive klar til ferie om 11 dage.

HJ.