Lørdag gav duerne en rigtig vind-buster.

Det er helt rart, når der er god tid mellem duernes ankomster. Man kan få tid til at nyde dem i nogle flotte afslutninger. Det var det, lørdagens flyvninger gav os. Den lovede barske nordvestlige vind indfriede vores forventninger om flotte præstationer af de bedste og formstærkeste duer.

Langflyvningerne forløb ganske flot, selv om løsladernes beslutning om at slippe Region Nord og Øst sammen i Warburg nok ikke var så bæredygtig, specielt ikke med de vindforhold, vi havde. Region Syds flyvning fra Namur forløb ganske fint. I vores sektion var der sejre til Meldgaard slagene i Aabenraa. Når man sammenstiller den imaginære afstand med nordvestenvinden, så er det virkelig flot at have de tre bedste i Aabenraa. I vores område var det Michael Th.s enlige svale – den rødtavlede han, der sejrede. På vandrørene lyder det lige nu, at han på lørdag vil sende mere end én due på langflyvning. Ja, ja, man kan jo få mod på tingene.

Det er så en ting, som vi ikke har mod på i Viuf, også fordi vi kun har 19 duer til rådighed for flyvningerne. Åh! Måske finder vi én frem til sponsorflyvningen fra Giesen.

Til da nøjes vi med sektionsflyvninger, kort og lang mellemdistance. Det går heldigvis rigtig godt. I lørdags leverede vores duer nok sæsonens flotteste resultat. Tre af vores enkehanner ankom som nr. 2,3 og 4 i sektionen efter den vindende due hos Team Meldgaard på den korte mellemdistance fra Garlstorf. Det sættes også i særlig relief, at de to slag hører til de vestligste i sektionen. Michael Th. var dog lige efter med “Bulck – ægget i front for 3 duer. Det ville Tommy have nydt meget, men det gjorde jeg nu også lidt.

Det var så igen, for niende gang i år, at “super 2410” førte sig frem med 2. pladsen i sektionen. Jeg var ellers lidt betænkelig på hans vegne inden flyvningen. Han har endnu ikke slået den første slagfjer. Det er lidt unormalt, for vi anser en naturlig fældning af disse fjer, som et tegn på en udviklende formkurve, men ingen regler uden undtagelser. Jeg har tidligere i min brevduekarriere haft en han med lignende tendenser, og den fløj også virkeligt godt. Det glædede mig også meget, at “Fætter 2159” fik revancheret sit sekundnederlag til Michael i sidste uge ved at være blandt de tre i lørdags. Til Per Graugaard i Esbjerg må jeg nok hellere fortælle, at han er avlet på endnu en bror til hans rødbåndede Bulck han.

Alle Garlstorf duerne fik virkelig for 15 kr. s værdifuld træning, og nu er de helt klar til den lange mellemdistance fra Hannover på lørdag. Det ser for nuværende ud til, at vi får bæredygtigt vejr på lørdag, så det er bare med at få duerne på vingerne.

HJ.