Lørdag som skåret ud af lærebogen.

Skønt, skønt vejr at flyve i for duerne i lørdags. Varmt og sydøstlig vind gav hurtig flyvning, men også særdeles spredt hjemkomst.

Det har vi erfaring for, men vi glemmer det sikkert lige den første flyvedag i året. I sektion 32 slap vi duerne i Quickborn. Først sportsduerne og dernæst de åbne. Der var mange duer med på den åbne. Det gode vejr havde tiltrukket lidt ekstra.

Under disse vejrforhold er det oplagt for duerne i den sydlige del af sektionen, og det var da også dem, der vandt med de største hastigheder, og enkelte var da også stukket af med en hastighed 100 mpm højere end de generelt første på de andre slag. Som regel åbner det op for vinderchance til de slag, som normalt ikke ligger helt i front. Det er der virkeligt brug for her i starten af sæsonen.

Flokken mistede – også lige efter bogen – fart nordpå, så vi i Kolding må kigge langt efter topplaceringer.

Det undrer mig meget, at det i f. eks sektion 61 ikke var tilfældet, men det er nok for få duer, der har hjemme i den sydlige del der.

Sektionsvinderne hos os i 32 blev:

Sport:  Jørgen Greve 070 på 1718 mpm.

Åben:  Torben Juhl 070 på 1751 mpm.

Sønderjyderne havde fornøjelsen af alle de bedste placeringer, men mange af deres duer røg med nordpå, og så blev det pludselig en anden flyvning for mange, specielt de etårs. Mange manglede duer til aften.

Det var også tydeligt her i Viufhaven. Vores duer havde rigtig mange fremmede med hjem. Specielt da hovedfeltet ankom, så det drabeligt ud over vores have.

Vi havde dog en god dag med de 4 første i foreningen på begge flyvninger, og alle hjemme til middag.

I dag har vi været ude på 40 km med duerne. Det gik fint på ca. 1300 mpm. Jeg roder dog med et problem for os. ”1201” – den suveræne es. due vinder i sektionen sidste år, vil ikke med vores træningsflok hjem. Hun kommer selv 3-10 min. efter flokken. Det gjorde hun også i dag. Hun var ikke med i lørdags. Jeg har givet hende en BelgaMagic pille, men den hjælper ikke, endnu. Nu kommer hun med på 80 km på onsdag, så må jeg vurdere hendes deltagelse på lørdag.

Stort tillykke til alle vinderne i lørdags.

HJ.