Lørdagen var rimelig hård for duerne.

Metrologerne har bestemt ikke haft de bedste dage på det sidste. Jeg gik faktisk ganske sent i seng natten til lørdag, og da var vejrudsigten for vores flyvning fra Halstenbek ganske god med både skyer, blå himmel og noget sol næsten på hele ruten. Da jeg stod op 5.30 var det ændret til tætte skyer i stedet.

Der var mørkt i vejret, men tørt og med vestenvind. Det skulle kunne lade sig gøre, men for de duer, der blev løsladt først blev det en svær omgang, hvor de var lidt længe om at forlade slipstedet, og det var endda ved 9-tiden. For de duer, der blev sluppet noget senere blev det en lidt nemmere opgave, dog alligevel med en temmelig spredt hjemkomst.

Heldigvis ser det ud til, at den sidste halvdel af næste uge ser lidt bedre ud, så vi kan få trænet et par gange, – og dog, kan vi stole på det?

Vores sportsflyvning var blandt dem, der kom ud kl. 9. Det fik den konsekvens, at vinderduerne var at finde i Koldingområdet. Stortalentet i vores forening, Arne Kjergaard – over 80 år – satte os alle til vægs med de 3 første og på samme tid. Få sekunder senere fik vi vores top due 1010 og på 6. pladsen hendes halvsøster 122. På 12. pladsen hendes helsøster 1009. Det var ganske flot. De er alle tre 255/Flor Engels – blodlinjer. Den sidste havnede som nr. 47.

Den åbne havde noget hurtigere frontduer, men også her var der store spring i hjemkomsterne. Meldgaard & Jeppesen havde de to første, så de fik revanche fra sidste uge, hvor Team Meldgaard nakkede dem.

Vi fik en ét -års Van den Bulck hun ind som nr. 8 og vores tredje due var ligeledes en Van den Bulck som nr. 60. Der var 655 duer med på denne flyvning, så det er meget tilfredsstillende. Kl. 14.46 landede den sidste, så nu skulle vores duer være klar til næste lørdag, hvor vi tager hul på DdB flyvningerne.

Jeg glæder mig til disse korte mellemdistancer.

HJ.