Mange spændende duer i “luften”lige nu!

Hos M&C falder jeg først og fremmest over 12 sommerunger fra Meldgaard & Jeppesen. Disse duer er efter virkelige topduer. Jeg kender dem. I kat. nr. 1 er en skøn hununge efter New Kannibaal, der i 2016 fløj alle nærmest sønder og sammen. Han avler også fremragende. Den er allerede oppe i en pæn pris, men i kat. nr. 2 sidder en rigtig god hununge efter superparret, 1100/2409 Kannibaal / J&F Norman. Vi har flere søskende, som flyver fremragende, bedst 162 som regionsvinder fra Würzburg. Vi har mange børnebørn, som ligger i front hver lørdag, bl.a. to sektionsvindere i sommer. Der er også en søster i kat. nr. 7. Ingen af dem er så voldsomme i pris endnu. Desuden en superhun i kat. 9. Den er efter deres tophun fra de sidste to år, 3221. Det er bare guf, og den er ikke så højt oppe endnu.

Bent Th. Pedersen og hans super flotte blåbåndede duer skriger nærmest på at blive købt. Det er Johs. Thoné og Gaby Vandenabeele kram af bedste skuffe. Fredag aften i Brædstrup bliver der også udbudt originale Thoné duer.

Jeg husker tilbage i tiden, hvor jeg ad to omgange havde meget gavn af Thoné duer. For mange år siden kom Bent Th. med Thoné i vores klubhus med en samling flotte bb. duer. Jeg havde held til at købe to til 600 og 700 kr. Ja, dengang en god pris, men alligevel et godt køb. Jeg fløj med dem, og de var begge skarpe. Den ene blev sektionsvinder fra Berlin, den anden fra Leipzig. Jeg fik aldrig nogle unger efter dem, og med tiden forsvandt de uden at sætte spor.

Den anden gang var i starten af 1990, hvor Jørgen Bager i o55 havde købt fremragende ind nede hos Thoné. Han avlede på disse en stribe gode duer, hvor den bedste ”849” var helt i særklasse. På det tidspunkt havde Flemming Kristiansen også en virkelig topper. Den var af blod fra – Verstraete, og jeg havde en virkelig tophan ”433” af Delbar/Van Riel blod. Disse tre var benhårde konkurrenter, og der blev stort set ikke noget til andre duer i Vejle. Flemming døde pludselig, så hans due blev solgt til Carsten Pedersen. Jeg forsøgte at købe ”849”. Det kunne jeg ikke, men jeg fik dog held til at købe en bror. Med den avlede jeg simpelt hen topblod. Med en søster til ”255” fik jeg bl.a. ”411”. Han var en stor bb. han. Han blev landsvinder fra Soltau det år, hvor der blev afholdt en sådan flyvning. Det var nok i jubilæumsåret 2001. I samme år blev hans landets bedste es. due. Disse Thoné duer var således også gode.

Jeg kommer til at tænke på, hvor er du nu Jørgen Bager?

Et andet hold duer kommer også til salg, men her i weekenden. Vort ”gamle” medlem, Jens Pedersen, har sagt stop. Han kan ikke længere magte sporten. Hans svigersøn, Niels har flot hjulpet ham i den årrække, hvor Jens har fløjet hos i 227. Det er også blevet til mange fine resultater. I sommer var han foreningens bedste på langflyvningerne, og til mesterskaberne i DdB blev han nr. 4 til langflyvermesterskabet åbent og til sport blev han nr. 3. Så sælger han i morgen lørdag og søndag fra 11 – 13 på slaget alle sine duer for 300 kr. pr. stk. hans adresse er: Holmemarksvej 22, 7700, Fredericia. Det er faktisk i Taulov lige ved siden af kirken. Duerne er hovedsagelig Jansen – Houben.

HJ.