Mange taler om det, vejret!

Alle brevduefolk kigger i øjeblikket meget intenst på de daglige vejrudsigter, træning, træning! De første kapflyvninger er på tæerne!

Vejrudsigterne er ved at overgå hinanden i at være voluminøse, når landet toner frem på skærmen, vælter der ofte et helt tæppe af forskellige slags skyer ind over landet. Mange ganske tynde, andre tykkere for at ende ud i regnskyer mv. Store styrker af vind vælter ned over landet. Jeg har ofte tænkt, du store! Det kan vi da ikke komme i gang med at træne duer i! Senere kommer den regionale udsigt, og den er meget mere venlig. Vi skal passe på ikke at forskrækkes af de store landsudsigter. Det viser sig ofte, at på et tidspunkt af dagen, så er vejret faktisk rigtig godt til en tur i det blå med duerne. Vinden er også perfekt i øjeblikket, om end den til tider kan være lidt hård, men duerne elsker at flyve i den slags vejr. Nogen vil måske komme let om ved det og sige, det er for koldt! Jo, jo 7 til 8 grader når vi for det meste op på, og det er godt nok for duerne. De næste par måneder er temperaturen faktisk ikke højere, når de slippes om morgen på kapflyvningerne. Duerne kommer da godt hjem. Belgier og Hollænder opererer da heller ikke med tons høje temperaturer i april og maj, hvor de flyver mange kapflyvninger. Nej, vores vejrmæssige problemer kommer, når det bliver varmt. Der kommer meget dis og tåge. Måske er vinden gået i øst osv. I mærkede det jo selv i den varme del af marts.

Tja! Og hvad gør jeg så selv? Den første betingelse er, at duerne er klar til at blive trænet. Først og fremmest må man sørge for, at de ikke er overvægtige, at de får god motion derhjemme ved slaget og er kurvetrimmet, ja, selv de gamle duer skal lige vænnes til igen. Den første gang er der et voldsomt slagsmål mellem hannerne, næste gang er det færdigt i løbet af et par minutter, og de lægger sig i kurven for at hvile. Hunnerne er jo noget nemmere på den måde, men hen i sæsonen kan deres lesbiske tendenser give anderledes problemer i kurven. Det skal jeg nok skrive om, når den tid kommer.

Jeg synes, der rigtig mange dage har været gode vejrmæssige muligheder for at køre en tur. I dag har vejret været direkte ubehageligt, men nu er det lidt mere venligt, så hvis ikke jeg skulle skrive her eller i øvrigt ikke har nogen bil hjemme, så ville jeg lige smutte en tur med enkehunnerne, 40 km, hvis vejret holder hele vejen ned. De har prøvet den tur 3 gange på det sidste, og de er kommet fint hver gang. I morgen skulle både hanner og hunner en tur til grænsen. Det var også min mening at køre derned torsdag.

Vi har nemlig planlagt den første kapflyvning i sektionen til på lørdag, og jeg har da trænet efter, at duerne skulle være klar til det. DAPIRACE har jo indlevering af unger lørdag formiddag, så en løsladelse ved middagstid vil da være i obligatorisk, så alle kan nå hjem til deres duers hjemkomst. Sektion 33 starter også på lørdag, og jeg har da også oplevet store træningsflokke over mit slag de sidste par dage.

Forrige lørdag var jeg nede i Aabenraa og aflevere mine DAPI håb. Desværre havde jeg glemt alt om at udfylde en tilmeldingsblanket, som jeg ellers havde fået. Det havde de fleste også gjort den dag, så vi måtte stå nede bag i hallen og udfylde den. Det var ikke så let, for jeg havde ikke i hovedet bl.a. bankkonto nr. osv.

Til alle Jer, der skal derned på lørdag, så husk!! Den tilmeldingsblanket i udfyldt stand, det vil spare masser af tid og ærgrelser. Har I ikke fået én eller forputtet den, så kan den udskrives fra DAPIS hjemmeside.

Skønt, nu gælder det snart.

HJ.