Marijke Vink, Holland

Marijke Vink mangler jeg at fortælle om. Hollands jernlady både på resultater og personlighed. Hende havde jeg store forventninger til at møde, og jeg blev ikke skuffet. Hun havde en udstråling, som holdt alle sådan på behørig afstand. På den anden side virkede hun også meget venlig, og hendes overblik strålede klart igennem. Ikke noget at sige til, at medlemmerne i klubben aldrig kom for sent, bl.a.- På den anden side bliver de sikkert holdt moderligt i gang.

Desværre var hun blevet lidt betænkelig ved en busfuld i sin lille have, og det forstår jeg inderligt, men det var alligevel ærgerligt. Hun lovede til gengæld at stå for maden i klubhuset og tage nogle af sine bedste duer med derhen. Maden var prima og klar til tiden, hvorimod hun nok havde glemt det med duerne. Hun havde dog nogle unger med, som vi kunne gøre køb på, og det var der nogen, som var meget begejstrede for.

I 1989 opkøbte hun en lille samling duer fra Gerard Koopman og tilsat nogle få fra Van Dycks Kannibaal linje, avlede hun sig frem til en samling duer, der på det nærmeste ryddede resultatlisterne på den korte og lange mellemdistance. Hun konkurrerer i den meget stærke afdeling 5 Zuid-Holland. Det mest berømte avlspar var ”TIPS” og ”GESCHELPTE KANNIBAAL”. De avlede simpelt hen topflyvere på stribe, og ”REZA” blev verdensberømt for sine ekstreme resultater. Det blev til det ene mesterskab efter det andet, men pludselig i 2005 røg gnisten og alle hendes duer med undtagelse af en lille flok sommerunger gik på Pipa. Det blev en sensationel auktion. Fam. Eijerkamp købte det gamle avlspar for 267.000 d. kr. og REZA blev solgt til Japan for 645.000 d. kr.

Efter duerne var solgt og slaget stod næsten tomt, fortrød Marijke beslutningen om at stoppe med duer. Det gjorde simpelt hen ondt helt ind i sjælen at se de tomme reder, så i samarbejde med sin mand besluttede hun at starte igen. Hun havde jo sommerungerne efter de bedste duer, og sammen med lidt indkøb hos Koopman, en datter på CHE hos Eijerkamp og lidt duer fra Heremans-Ceusters var hun i gang igen.

Allerede i 2009 -2010 var hun helt på toppen igen. Nationale topresultater væltede ind i slaget igen. Hun må ganske enkelt være en brevduekvinde med mægtige naturtalenter for at arbejde med duer. Hun gav et mindre interview i klubhuset, og her fornemmede man klart, at hun også er brevduekvinde med bestemte principper i arbejdet med duerne. Hun flyver med 25-30 enkemænd på rent system. Hun vil ikke også flyve med hunner, for de virker så støjende på hende. Hannerne er så dejligt rolige, når de går rundt i reden og knurrer.

For egen regning vil jeg mene, at hun sikkert pusler meget om disse hanner, for det er ganske nødvendigt, hvis man skal have noget ud af Koopman duerne. Når hun har styr på dem, så kan vi jo se, at så yder de også enormt.

Hun linjeavler meget omkring sine stamduer. Hun har klart den opfattelse, at man skal prøve at bevare de gode egenskaber, og hos hende findes beviset på, at det ikke kun er krydsningsduer, der leverer resultater.

Hun har et avlsslag med 11 par.

Vi fik jo ikke lavet billeder af slaget og nogle af hendes duer. Jeg havde håbet på, at Tommy havde fanget hende inde i klubhuset med sit kamera. Hun er også lidt sky, og er sikkert smuttet, hver gang Tommy har været i nærheden, og han havde i øvrigt meget travlt denne eftermiddag med at rinke kasser sammen til alle de indkøbte unger.

Tja! Så er jeg færdig, men jeg håber, I har fået lidt indtryk af alle de oplevelser, vi har på sådan en bustur. Vi ville naturligvis få meget bedre adgang til slagene, hvis vi kun kom nogle få stykker, men til gengæld får vi meget via de interview, som bliver lavet ved hvert slag.  Den sociale oplevelse er også helt i top. Vi møder hver gang nye mennesker, som vi måske kun har hørt om osv. MVL-bussen kører igen til næste år på næsten samme tid.

HJ.

NB. Jeg har lige set, at der er kommet en auktion på M&C over unger fra Brd. Van De Valle i Belgien. Det er et virkeligt topslag på hovedsagelig de lange flyvninger, så derfor har vi også besøgt det med MVL-bussen for nogle år siden. Bestanden er bygget på den gamle Imbrecht-stamme. Jeg husker tydeligt, at vi pludselig stod med to bl.tv. brødre. Helt forrygende bygget og med flere topplaceringer som ét-årige. Vi forsøgte at købe én af dem. Det lykkedes ikke. De skulle begge i avlsslaget. Vi var også benovet over flere røde duer, som generelt er Imbrechtfarven.

Du kan læse min artikel fra dengang ved at gå ind på ARKIV her på hjemmesiden.