Masser af sol og varme.

Det er, hvad der venter vore duer på lørdag og dertil en pæn østlig og nordøstlig vind til de duer, der løslades i Tyskland. Duerne i Antwerpen kan måske få lov til at starte i vestlig vind, men kommer hurtigt ind i nordøstenvinden. Der skulle ikke blive atmosfæriske problemer.

Denne flyvning fra Antwerpen bliver kun for duer med ”hård på brystet”. Sådan nogle har jeg ikke, men en hun med ”sælskind”

Vi skal flyve med unger fra Sittensen, 255 km. til os. Vi venter lige med at starte op på kapflyvning fra Trittau i næste uge.

Noget andet er så, at den varme, vi har nu, kræver meget væske til duerne. Vi har givet Belgasol – elektrolytter i vandet de sidste par dage, så duerne er fyldt op med de meget vigtige salte. Varmen gør også, at specielt ungerne let får nogle mave/tarm problemer, hvor de sidder og krykker lidt uden lyst til at spise. Det mest brugte mod det er 4 i 1 mix. Det fås i poser hos Meldgaard Engros. Det virkelig effektivt, men duerne har blot meget lidt lyst til at drikke vandet, når det produkt er i. Jeg har i de senere år brugt et andet produkt med samme virkning – ”BelgAmco”, som også skal opløses i vand, og det vil duerne meget hellere drikke.

Da vi sidste efterår var med Marimanbussen til Holland og Belgien, besøgte vi dyrlæge Henk De Weerd, som er én af verdens dygtigste due-dyrlæger. Her spurgte jeg, om ikke de ville lave 4 i 1 i pilleform. Jeg fik svaret, at de var undervejs med BelgAmco i pilleform. Det ser jeg frem til.

Husk solcrem på lørdag.

HJ.